Taco-oppskrifter som får tennene til å løpe i vann

Får du ikke nok av taco? Vi har det på samme måte. Seriøst, vi har SÅ mange taco-oppskrifter du bare må prøve! Fra klassisk til gourmet, si hola til våre beste taco-oppskrifter og ta fredagstacoen din til et helt nytt nivå.

Se alle våre taco-oppskrifter her

Dykk ned i våre deilige og smakfulle taco-oppskrifter. Her finner du både klassikere og de med en spennende vri.

Spice opp taco-gamet ditt med våre taco-oppskrifter

Alle elsker taco til middag – og det er ikke uten grunn

Skal du ha noe som er familievennlig, enkelt og raskt å lage, og som smaker helt sykt godt? Ja, da slår neppe taco feil. Taco, som nok kan kåres til den uoffisielle nasjonalretten her i landet, er et hit som ikke går av mote med det første – og det er det flere grunner til.
Noe av det som gjør taco så spesielt, er de utallige måtene du kan sette sammen ulike typer kjøtt, grønnsaker og krydder på. Det betyr at alle som sitter til bords kan få tacoen på sin måte. I tillegg er taco også ofte populært blant den yngre delen av familien. Det er bare å innse at barn av og til er vanskelige å lage mat til, noe som gjør hele prosessen til en utfordring. Heldigvis er det ingen grunn til fortvilelse med våre familievennlige taco-oppskrifter som vil glede hele husstanden.
En tacokveld er derfor noe om du kan dele med hele familien – fra liten til stor. Siden HelloFresh har akkurat det du trenger for å holde familien fornøyd, kan du være sikker på at våre enkle taco-oppskrifter vil sørge for en digg middag.

4 typer taco-oppskrifter du bare må prøve

Måltider med taco er noe alle elsker. Men hva om vi fortalte deg at det finnes flere typer taco-oppskrifter som er enkle å lage og som gjør måltidene dine til noe helt spesielt? Her er 4 typer taco-oppskrifter vi synes du skal prøve:
  • Veggie taco: Gi tacoen din en spennende twist uten kjøtt. Taco trenger ikke å være kjedelig uten kjøtt – tvert om! Enten du velger oppskrifter med for eksempel bønner, søtpotet eller halloumi, kan du lage en kjempegod vegetarisk taco.
  • Fisketaco: Hvis du er en sjømatentusiast og elsker en god crunch i tacoen din, kan vi varmt anbefale å teste ut taco med fisk og sjømat. Vi har mange varianter her på siden, så gå på oppdagelsesferd og her og nyt smaken av frisk fisk kombinert med deilige toppings.
  • Ekte meksikansk taco: Ta en kulinarisk reise til Mexico med autentisk taco. Barbacoa tacos og Tacos al pastor er to varianter som er særdeles populært i tacoen sitt hjemland; nemlig Mexico. Skal du prøve en ekte, autentisk taco kan vi varmt anbefale disse.
  • Steak-tacos: Hvis du står overfor valget mellom en saftig biff og en smakfull taco, hvorfor ikke kombinere dem? Hvis det bare skal være litt ekstra digg i kveld er det lite som slår en taco med biff. Og ærlig talt, med perfekt krydret og stekt biff kombinert med grønnsaker i en varm tortilla, blir det en himmelsk smaksopplevelse.
Hos HelloFresh har vi mange forskjellige taco-ideer, og alle er bare et klikk unna. At taco-oppskriftene våre kommer med enkle og greie tilberedningsinstruksjoner, gjør det bare enda bedre. Og selv om du trodde du visste alt om hvordan du lager taco, bør du ta en titt på alle de ulike taco-oppskriftene vi tilbyr, for vi er sikre på at vi kan by en ny variant.

Slik spicer du opp «norsk taco»

Revet ost, kjøttdeig, rømme og agurk – ikke noe nytt her. Men er det tid for ei lita forvandling? Med så mange muligheter for ulike sammensetninger av smaker og konsistenser, er det overraskende at vi ikke eksperimentere mer med tacoen her til lands. Men frykt ikke, her hos HelloFresh er det hjelp å hente.

Her har vi samlet tre tips til hvordan du kan forvandle den (om vi kan si det) litt kjedelige norske tacoen:

1. Guacamole er stjernen når det kommer til taco, og det er alltid best når det er hjemmelaget. Det er veldig enkelt å lage en god guacamole og det er ikke veldig tidkrevende. Alt du trenger er avokado, løk eller rødløk, tomat, hvitløk, koriander og litt salt. Jalapenoer kan også tilsettes for litt spice. Mos alle ingrediensene sammen for hånd eller med mikser og server med en skvis limesaft. Enkelt og supergodt.

2. Salsa på to forskjellige måter kan gjøre tacoen din til en helt ny smaksopplevelse. Vi kjenner alle til den klassiske røde salsaen som er et tradisjonelt innslag i norsk taco, men kjenner du til salsa verde? Denne varianten inneholder grønne tomater (tomatillos), hvitløk, løk, koriander og jalapenoer. Det eneste du trenger å gjøre er å blande alle ingrediensene sammen og vips, du har en god salsa verde.

3. Velsmakende tilbehør som jalapenoer og syltet rødløk kan også ta tacoen til nye høyder. Du kan faktisk sylte begge grønnsakene sammen for å gi en ny smak til taco-tilbehøret.

Tips og fakta om taco-oppskrifter

Fresh Fact

12,6 prosent av nordmenn spiser taco hver fredag

Norges uoffisielle nasjonalrett? Fredagstaco for the win!

I Norge har vi nesten ingenting som er så populært som taco. Den ukentlige tradisjonen med fredagstaco har nærmest blitt en uoffisiell nasjonalrett, og det er ikke rart – hvem kan vel motstå en deilig tacokveld? Hos HelloFresh forstår vi viktigheten av å bevare denne norske tradisjonen, og derfor tilbyr vi alltid flere gode taco-oppskrifter som passer for alle. Fra klassiske kombinasjoner til spennende varianter, vi har noe for enhver smak. Men vi stopper ikke bare ved taco – hos oss kan du også utforske andre oppskrifter på deilige meksikanske retter og bringe litt variasjon til middagsbordet.
Så hvorfor ikke ta fredagstaco til et helt nytt nivå med HelloFresh? Utforsk vårt utvalg av oppskrifter, prøv nye smaker, og nyt en autentisk tacokveld med familien. Vi er her for å gjøre matlagingen enklere og mer spennende for deg. Og hvis du ønsker å gjøre fredagstaco enda enklere og mer spennende, kan du vurdere en matkasse. Med en matkasse får du nøye utvalgte ingredienser og deilige oppskrifter levert rett på døren, slik at du kan nyte smakfulle måltider uten stresset med handlelister og planlegging.

Ofte stilte spørsmål om taco

Hva er forskjellen på norsk og meksikansk taco?

Den største forskjellen ligger i smakene og tradisjonene. Meksikanske tacoer har ofte autentiske smaker som barbacoa eller carnitas, mens norsk taco har tilpasset seg lokale preferanser med ingredienser som rømme og tacosaus.

Hva er forskjell på taco og fajitas?

Fajitas er selve fyllet – tradisjonelt var det carne asada, en skirt steak. Direkte oversatt fra spansk betyr fajita nemlig 'liten remse', som referer til kjøttet. En taco er derimot definert som en tortilla brettet og fylt med krydret og hakket kjøtt, samt salat, tomater og ost. I dag brukes imidlertid fajita ofte på samme måte som taco, altså om en varm tortilla brettet om en blanding av strimlet kjøtt og grønnsaker.

Hvorfor heter det taco?

Navnet 'taco' har på spansk betydningen 'kloss, plugg, propp'. Ordet stammer fra det spanske ordet for å kaste eller å pakke. Det refererer til måten ingrediensene er pakket eller rullet inn i en myk tortilla.

Hva er forskjellen mellom en taco og en tortilla?

En tortilla refererer til selve den tynne, flat maispannekaken, mens en taco er en rett laget ved å fylle en slik tortilla med forskjellige ingredienser som kjøtt, grønnsaker og sauser. Så, mens tortilla er basen, er taco den ferdige retten.

Gled deg til middag hver dag!

+4

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr