Oppskrifter med ørret
Ørret er en deilig og mild fisk som kan stekes, bakes eller glaseres – og smaker fantastisk sammen med alt fra krydret ris og friske salater til kremet tilbehør. Her på siden har vi samlet våre beste oppskrifter med ørret.
Prøv våre oppskrifter med ørret
Finn inspirasjon til enkle og smakfulle oppskrifter med ørret – fra krydret cajun og asiatisk glaze til smørstekte varianter med kremet eller friskt tilbehør.Flere Prøv våre oppskrifter med ørret



Ofte stilte spørsmål om ørret
Hva kjennetegner ørret?
Ørret er en mild, fast og saftig fisk med en lett søtlig smak. Den minner litt om laks, men fisken er ofte lettere i både smak og struktur. Ørret egner seg godt til å bli stekt, bakt og grillet, og den tar fint imot krydder og sauser.
Hvilket tilbehør passer godt til ørret?
Ørret passer godt sammen med både kremete og friske elementer. Prøv for eksempel ris, orzo, ovnsbakte poteter, sommerkål eller en grønn salat. Friske dressinger, syrlige komponenter som agurk eller sitrus, og krydret ris fungerer også veldig godt i oppskrifter med ørret.
Hvordan vet jeg om ørreten er gjennomstekt?
Ørreten er gjennomstekt når kjøttet skifter farge fra gjennomsiktig til lyst og lett rosa, og det flaker seg lett når du trykker på det med en gaffel. Den skal fortsatt være saftig – ikke tørr. Som en tommelfingerregel: 2–3 minutter på hver side i pannen eller 10–12 minutter i ovnen ved 180–200 grader.
Gled deg til middag hver dag!
+4




Oppskrifter du vil elske!
Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke