
Pannestekte sellerilapper
med sprø eplesalat og kremet pestodressing
Pannestekte sellerilapper med sprø eplesalat og kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Løk
50 g
Kremet pestodressing
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
1 stk
Gulrot
½ stk
Sitron
500 g
Poteter
Ikke inkludert i matkassen din
2 stk
Egg (steg 2)
3 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte

Finhakk persille (spar noe til pynt). Finhakk løk [½ stk, 2P]. Vask og tørk spinat. Riv sitron og skjær i to [½ stk, 2P]. Skrell og riv knollselleri grovt.

Bland sammen selleri, grønnsaksbuljong, hakket persille, ost, løk, egg* [2 stk | 4 stk], hvetemel* [3 ss | 6 ss], salt* [0,5 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en skål.

Kok opp saltet vann* i en gryte. Legg poteter i det kokende vannet. Kok i 11-13 min, inntil møre. Fjern vannet fra gryten. Smak til med en klype salt* og pepper*, en klatt smør* (valgfritt) og sitronskall [1 ts | 2 ts]. Dekk til med lokk og sett til side.

Skjær eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skrell gulrot i bånd. Bland olivenolje* [½ ss I 1 ss] og en skvis sitronsaft i en skål. Krydre med salt* [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper*. Bland spinat, eple og gulrot inn i dressingen. TIPS: Bland grønnsaker og dressing rett før servering, slik at grønnsakene ikke blir slappe.

Dekk en stekepanne med olivenolje* og varm opp på middels høy varme. Form farsen til 2 kaker per person. Trykk dem flate med en slikkepott. Stek i 3-4 min på hver side, inntil gylne og gjennomstekte. Legg på et fat med papir. VIKTIG: Ikke snu kakene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Anrett sellerikaker på tallerkener sammen med pestodressing. Sérver eplesalat og poteter ved siden av. Strø over resterende persille.

Utforsk lignende oppskrifter
