Pannestekte sellerilapper med sprø eplesalat og kremet pestodressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 pose
Bladpersille
½ stk
Løk
50 g
Kremet pestodressing
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
1 stk
Eple
1 stk
Gulrot
½ stk
Sitron
500 g
Poteter
2 stk
Egg (steg 2)
3 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Finhakk persille (spar noe til pynt). Finhakk løk [½ stk, 2P]. Vask og tørk spinat. Riv sitron og skjær i to [½ stk, 2P]. Skrell og riv knollselleri grovt.
Bland sammen selleri, grønnsaksbuljong, hakket persille, ost, løk, egg* [2 stk | 4 stk], hvetemel* [3 ss | 6 ss], salt* [0,5 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en skål.
Kok opp saltet vann* i en gryte. Legg poteter i det kokende vannet. Kok i 11-13 min, inntil møre. Fjern vannet fra gryten. Smak til med en klype salt* og pepper*, en klatt smør* (valgfritt) og sitronskall [1 ts | 2 ts]. Dekk til med lokk og sett til side.
Skjær eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skrell gulrot i bånd. Bland olivenolje* [½ ss I 1 ss] og en skvis sitronsaft i en skål. Krydre med salt* [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper*. Bland spinat, eple og gulrot inn i dressingen. TIPS: Bland grønnsaker og dressing rett før servering, slik at grønnsakene ikke blir slappe.
Dekk en stekepanne med olivenolje* og varm opp på middels høy varme. Form farsen til 2 kaker per person. Trykk dem flate med en slikkepott. Stek i 3-4 min på hver side, inntil gylne og gjennomstekte. Legg på et fat med papir. VIKTIG: Ikke snu kakene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.
Anrett sellerikaker på tallerkener sammen med pestodressing. Sérver eplesalat og poteter ved siden av. Strø over resterende persille.