Pannestekte sellerilapper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte sellerilapper

Pannestekte sellerilapper

med sprø eplesalat og kremet pestodressing

Pannestekte sellerilapper med sprø eplesalat og kremet pestodressing.

Tags:
Kalorilett
Vegetar
Allergener:
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Bladpersille

½ stk

Løk

50 g

Kremet pestodressing

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Eple

1 stk

Gulrot

½ stk

Sitron

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier658 kcal
Energi (kj)2751 kj
Fett28.5 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater75.8 g
Sukker17.3 g
Protein23.2 g
Natrium441.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Finhakk persille (spar noe til pynt). Finhakk løk [½ stk, 2P]. Vask og tørk spinat. Riv sitron og skjær i to [½ stk, 2P]. Skrell og riv knollselleri grovt.

Lag farse
2

Bland sammen selleri, grønnsaksbuljong, hakket persille, ost, løk, egg* [2 stk | 4 stk], hvetemel* [3 ss | 6 ss], salt* [0,5 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en skål.

Kok poteter
3

Kok opp saltet vann* i en gryte. Legg poteter i det kokende vannet. Kok i 11-13 min, inntil møre. Fjern vannet fra gryten. Smak til med en klype salt* og pepper*, en klatt smør* (valgfritt) og sitronskall [1 ts | 2 ts]. Dekk til med lokk og sett til side.

Lag eplesalat
4

Skjær eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skrell gulrot i bånd. Bland olivenolje* [½ ss I 1 ss] og en skvis sitronsaft i en skål. Krydre med salt* [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper*. Bland spinat, eple og gulrot inn i dressingen. TIPS: Bland grønnsaker og dressing rett før servering, slik at grønnsakene ikke blir slappe.

Stek sellerikaker
5

Dekk en stekepanne med olivenolje* og varm opp på middels høy varme. Form farsen til 2 kaker per person. Trykk dem flate med en slikkepott. Stek i 3-4 min på hver side, inntil gylne og gjennomstekte. Legg på et fat med papir. VIKTIG: Ikke snu kakene for tidlig, da kan de falle fra hverandre. 

Servér
6

Anrett sellerikaker på tallerkener sammen med pestodressing. Sérver eplesalat og poteter ved siden av. Strø over resterende persille.