HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOlivenfylte KjĆøttkaker
topBanner
Olivenfylte kjĆøttkaker

Olivenfylte kjĆøttkaker

med urte- og tomatcouscous og sitronyoghurt

Tags:Rask•Barnevennlig
Allergener:gluten•Egg•melk

Les etiketten pƄ produktet for Ƅ finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for Ƅ sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

20 g

Kalamataoliven

250 g

KjĆøttdeig

1 g

Oregano, tĆørket

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

1 stk

HvitlĆøk

½ boks

Tomatpure

100 g

Couscous

(Inneholdergluten)

1 stk

Sitron

1 stk

Tomat

1 stk

Gulrot, lilla

150 g

Strimlet salat (kƄl, endivie, gulrot)

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 1)

2 dl

Vann* (steg 3)

½ ts

Salt* (steg 3)

NƦringsinnhold
NƦringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier677.3251 kcal
Energi (kj)2833.9282 kj
Fett28.1535 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater61.5186 g
Sukker23 g
Protein41.238 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
•Stekepanne
•Kasserolle
FramgangsmƄte
FramgangsmƄtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk oliven [½ stk 2P]. Bland oliven, kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, Mammas favoritt, salt* [½ ts | 1 ts] og halvparten av oregano i en bolle. Form til kjøttkaker med fuktige hender (1 per person). 


2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pÄ middels høy varme. Stek kjøttkaker i i 4-5 min pÄ hver side, inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig nÄr det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.


3

Riv hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pÄ middels høy varme. Tilsett hvitløk, resterende oregano, tomatpuré [½ stk, 2P], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i pannen og stek i 30 sek, eller inntil velduftende. Tilsett vann* [2 dl | 4 dl] og kok opp. Tilsett couscous og bland godt. Ta av varmen og la stÄ under lokk i 3 min, eller inntil vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. 


4

Skjær sitron i bÄter. Skjær tomat i 2 cm terninger. Skrell gulrøtter i lange bÄnd med en potetskreller eller ostehøvel. Bland salatmix, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. 


5

Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skÄl. 


6

Anrett urte- og tomat couscous og salat pĆ„ tallerkener. Topp salat med gulrotbĆ„nd. Topp couscous med olivenfylte kjĆøttkaker. Serveres med en klatt sitronyoghurt og resterende sitronbĆ„ter ved siden av.Ā