20 g
Kalamataoliven
250 g
Kjøttdeig
1 g
Oregano, tørket
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)1 stk
Hvitløk
½ boks
Tomatpure
100 g
Couscous
(InneholderGluten, Hvete)1 stk
Sitron
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot, lilla
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholdeSelleri)75 g
Yoghurt
(InneholderMelk)1 stk
Egg (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Finhakk oliven [½ stk 2P]. Bland oliven, kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, Mammas favoritt, salt* [½ ts | 1 ts] og halvparten av oregano i en bolle. Form til kjøttkaker med fuktige hender (1 per person).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttkaker i i 4-5 min på hver side, inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Riv hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett hvitløk, resterende oregano, tomatpuré [½ stk, 2P], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i pannen og stek i 30 sek, eller inntil velduftende. Tilsett vann* [2 dl | 4 dl] og kok opp. Tilsett couscous og bland godt. Ta av varmen og la stå under lokk i 3 min, eller inntil vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel.
Skjær sitron i båter. Skjær tomat i 2 cm terninger. Skrell gulrøtter i lange bånd med en potetskreller eller ostehøvel. Bland salatmix, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle.
Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Anrett urte- og tomat couscous og salat på tallerkener. Topp salat med gulrotbånd. Topp couscous med olivenfylte kjøttkaker. Serveres med en klatt sitronyoghurt og resterende sitronbåter ved siden av.