20 g
Kalamataoliven
250 g
KjĆøttdeig
1 g
Oregano, tĆørket
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholdergluten)4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)1 stk
HvitlĆøk
½ boks
Tomatpure
100 g
Couscous
(Inneholdergluten)1 stk
Sitron
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot, lilla
150 g
Strimlet salat (kƄl, endivie, gulrot)
75 g
Yoghurt
(Inneholdermelk)1 stk
Egg* (steg 1)
½ ts
Salt* (steg 1)
2 dl
Vann* (steg 3)
½ ts
Salt* (steg 3)
Finhakk oliven [½ stk 2P]. Bland oliven, kjĆøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, Mammas favoritt, salt* [½ ts | 1 ts] og halvparten av oregano i en bolle. Form til kjĆøttkaker med fuktige hender (1 per person).Ā
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pÄ middels høy varme. Stek kjøttkaker i i 4-5 min pÄ hver side, inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig nÄr det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Riv hvitlĆøk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne pĆ„ middels hĆøy varme. Tilsett hvitlĆøk, resterende oregano, tomatpurĆ© [½ stk, 2P], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i pannen og stek i 30 sek, eller inntil velduftende. Tilsett vann* [2 dl | 4 dl] og kok opp. Tilsett couscous og bland godt. Ta av varmen og la stĆ„ under lokk i 3 min, eller inntil vannet er absorbert. RĆør rundt med en gaffel.Ā
SkjƦr sitron i bĆ„ter. SkjƦr tomat i 2 cm terninger. Skrell gulrĆøtter i lange bĆ„nd med en potetskreller eller ostehĆøvel. Bland salatmix, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle.Ā
Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skĆ„l.Ā
Anrett urte- og tomat couscous og salat pĆ„ tallerkener. Topp salat med gulrotbĆ„nd. Topp couscous med olivenfylte kjĆøttkaker. Serveres med en klatt sitronyoghurt og resterende sitronbĆ„ter ved siden av.Ā