HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOlivenfylte Kjøttkaker
topBanner
Olivenfylte kjøttkaker

Olivenfylte kjøttkaker

med urte- og tomatcouscous og sitronyoghurt

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:GlutenHveteEggMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

20 g

Kalamataoliven

250 g

Kjøttdeig

1 g

Oregano, tørket

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

1 stk

Hvitløk

½ boks

Tomatpure

100 g

Couscous

(InneholderGluten, Hvete)

1 stk

Sitron

1 stk

Tomat

1 stk

Gulrot, lilla

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholdeSelleri)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier677 kcal
Energi (kj)2834 kj
Fett28.15 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater61.52 g
Sukker23 g
Protein41.24 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk oliven [½ stk 2P]. Bland oliven, kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, Mammas favoritt, salt* [½ ts | 1 ts] og halvparten av oregano i en bolle. Form til kjøttkaker med fuktige hender (1 per person). 


2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttkaker i i 4-5 min på hver side, inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.


3

Riv hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett hvitløk, resterende oregano, tomatpuré [½ stk, 2P], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i pannen og stek i 30 sek, eller inntil velduftende. Tilsett vann* [2 dl | 4 dl] og kok opp. Tilsett couscous og bland godt. Ta av varmen og la stå under lokk i 3 min, eller inntil vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. 


4

Skjær sitron i båter. Skjær tomat i 2 cm terninger. Skrell gulrøtter i lange bånd med en potetskreller eller ostehøvel. Bland salatmix, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. 


5

Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål. 


6

Anrett urte- og tomat couscous og salat på tallerkener. Topp salat med gulrotbånd. Topp couscous med olivenfylte kjøttkaker. Serveres med en klatt sitronyoghurt og resterende sitronbåter ved siden av.