Gyllen kylling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllen kylling Kiev

Gyllen kylling Kiev

med ovnsbakte rotgrønnsaker og mild aioli

Hør her - saftig kyllingbryst fylt med smeltende hvitløkssmør. Fileten er dekket av sprø panering som smaker helt fantastisk. Ikke overbevist enda? Hvis du eller noen i familien, ikke har prøvd Kylling Kiev enda, så er tiden inne! Vi baker rotgrønnsaker i ovnen og serverer med en deilig aioli. Dette er et festmåltid du kan glede deg til!

Tags:
Barnevennlig
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Sitron

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Løk

1 pose

Bladpersille

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

2 stk

Gulrot

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3122 kj
Fett43.9 g
Mettet fett15.5 g
Karbohydrater41.2 g
Sukker21 g
Protein43.5 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet for å mykne.

Skjær gulrot, pastinakk og rødbete (uskrelt) i 2 cm biter.

Skjær løk i 3 cm båter.

Fordel grønnsakene på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt. 

Forbered kylling
2

I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk (eller press).

Skjær sitron i båter.

Bland smør [3 ss | 6 ss], hvitløk, halvparten av persille, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Mos med en gaffel. Sett til side.

På et separat skjærebrett, legg en flat hånd over kyllingbryst og skjær på skrått, uten å skjære helt gjennom. Krydre med en klype salt. Åpne kyllingbryst som en bok og smør med hvitløkssmør. Lukk kyllingen.

Paner kylling
3

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

I en ny tallerken, bland panko, resterende persille og en klype salt og pepper.

Dypp kyllingen først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en ren tallerken.

TIPS: Vær forsiktig når du panerer kyllingen, slik at hvitløkssmøret holder seg inni.

Tilbered kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Noe av hvitløkssmøret vil sive ut, men dette kan serveres på siden.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydninger av rosa i midten.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat.

Når grønnsakene er ferdige, bland inn spinat på stekebrettet til spinaten faller litt sammen.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og Kylling Kiev på tallerkener.

Drypp over resterende hvitløkssmør fra stekebrettet.

Server aioli og sitronbåter på siden.