Hør her - saftig kyllingbryst fylt med smeltende hvitløkssmør. Fileten er dekket av sprø panering som smaker helt fantastisk. Ikke overbevist enda? Hvis du eller noen i familien, ikke har prøvd Kylling Kiev enda, så er tiden inne! Vi baker rotgrønnsaker i ovnen og serverer med en deilig aioli. Dette er et festmåltid du kan glede deg til!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
2 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Sitron
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Løk
1 pose
Bladpersille
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
½ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Smør (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet for å mykne.
Skjær gulrot, pastinakk og rødbete (uskrelt) i 2 cm biter.
Skjær løk i 3 cm båter.
Fordel grønnsakene på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt.
I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk (eller press).
Skjær sitron i båter.
Bland smør [3 ss | 6 ss], hvitløk, halvparten av persille, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Mos med en gaffel. Sett til side.
På et separat skjærebrett, legg en flat hånd over kyllingbryst og skjær på skrått, uten å skjære helt gjennom. Krydre med en klype salt. Åpne kyllingbryst som en bok og smør med hvitløkssmør. Lukk kyllingen.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
I en ny tallerken, bland panko, resterende persille og en klype salt og pepper.
Dypp kyllingen først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en ren tallerken.
TIPS: Vær forsiktig når du panerer kyllingen, slik at hvitløkssmøret holder seg inni.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 6-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Noe av hvitløkssmøret vil sive ut, men dette kan serveres på siden.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydninger av rosa i midten.
Skyll spinat.
Når grønnsakene er ferdige, bland inn spinat på stekebrettet til spinaten faller litt sammen.
Anrett ovnsbakte grønnsaker og Kylling Kiev på tallerkener.
Drypp over resterende hvitløkssmør fra stekebrettet.
Server aioli og sitronbåter på siden.