Honning- og srirachaglasert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og srirachaglasert kylling

Honning- og srirachaglasert kylling

med rotgrønnsaker og ranchdressing

Lyst på noe sunt, proteinrikt og skikkelig godt til middag? Da er denne retten midt i blinken! Vi kan friste med pannestekt cajun-krydret kyllingbryst vendt i honning- og srirachaglaze. Tilbehøret er proppet med frukt og grønt – rotgrønnsaker og en frisk eplesalat. Vi topper det hele med en rund og god rømmedressing med et hint av hvitløk.

Tags:
Hvetefri
Kalorilett
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

20 g

Sriracha

25 g

Honning

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

2 stk

Rødbete

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

300 g

Poteter

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Eple

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Ketchup (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier627 kcal
Energi (kj)2622 kj
Fett22.2 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater62.3 g
Sukker35.4 g
Protein41.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødbete, gulrot og potet (uskrelte) i 1 cm tynne fries.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Lag rømmedressing
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland majones, rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Lag eplesalat
3

Skyll spinat. 

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Bland eple, spinat og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Om ønskelig, tilsett en skvett olivenolje rett før servering.

Lag glaze
4

Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett sriracha, honning, ketchup [1 ss | 2 ss], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Pisk til jevn og la stå varmt til servering.

Stek kylling
5

Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling krydret med Ay Cajun-ba og en klype salt i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Rett før servering, rør inn sriracha-glaze og bland godt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden. 

Server
6

Anrett kylling, rotgrønnsaker og eplesalat på tallerkener.

Hell resterende glaze fra pannen over kylling.

Legg rømmedressing på siden som dipp.