topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh og syrlig dressing

Lag denne smakfulle oppskriften på saftige köfter, varm tabbouleh-salat og en forfriskende og syrlig dressing til. En mettende rett som både voksne og barn liker. Få hjelp av de små på kjøkkenet - maten er klar på bare 20 minutter.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Tex-Mex

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

½ stk

Sitron

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Smør (steg 4)

2.5 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier784 kcal
Energi (kj)3280 kj
Fett40.8 g
Mettet fett17.8 g
Karbohydrater58.4 g
Sukker20.6 g
Protein39.9 g
Natrium560.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bland kjøttdeig
1

Bland Tex-Mex, kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeig til köfter á 6 x 2,5 cm (3 per pers).

Stek köfter
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10 min (vend underveis). VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk tomat og agurk. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk persille. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Kok couscous
4

Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min. Tilsett vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og olivenolje* [1 ss | 2 ss], og rør godt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min.

Bland sitrondressing
5

Bland tomat, agurk, en klype sitronskall, halvparten av vårløken og persillen i kjelen med ferdigkokt couscous. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland yoghurt med en skvett sitronsaft og resterende persille i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper*.

Server
6

Anrett couscoustabbouleh og köfter på tallerkener. Topp med resterende vårløk. Server sitrondressing og resterende sitronbåter på siden.