Lag denne smakfulle oppskriften på saftige köfter, varm tabbouleh-salat og en forfriskende og syrlig dressing til. En mettende rett som både voksne og barn liker. Få hjelp av de små på kjøkkenet - maten er klar på bare 20 minutter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Tex-Mex
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
100 g
Couscous
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Kruspersille
½ stk
Sitron
25 g
Brødrasp
1 pakke
Rømme
1 stk
Egg (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Smør (steg 4)
2.5 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Bland Tex-Mex, kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeig til köfter á 6 x 2,5 cm (3 per pers).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10 min (vend underveis). VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk tomat og agurk. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk persille. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min. Tilsett vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og olivenolje* [1 ss | 2 ss], og rør godt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min.
Bland tomat, agurk, en klype sitronskall, halvparten av vårløken og persillen i kjelen med ferdigkokt couscous. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland yoghurt med en skvett sitronsaft og resterende persille i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper*.
Anrett couscoustabbouleh og köfter på tallerkener. Topp med resterende vårløk. Server sitrondressing og resterende sitronbåter på siden.