
Stekt biff og kremet soppsaus
med brunet vårløk og ovnsbakte rotfrukter
Dette er en spennende og smakfull rett som er perfekt til helgekosen! Vi skal lage en mør og perfekt stekt biff, og tilbehøret i dag er grønnsaksfries laget av rotfrukter, sprøstekt vårløk og en fantastisk soppsaus med smør, fløte og persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Ytrefilet av storfe
300 g
Poteter
100 g
Østershatter
1 stk
Hvitløk
½ pose
Kruspersille
2 stk
Vårløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Gulrot
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 5)
Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre med en klype salt.
Skjær potet og grønnsaker (uskrelte) i 2 cm fries.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P], drypp over en skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Grovhakk sopp.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille [1/2 pose, 2P].
Skjær av rot på vårløk.

Når grønnsakene har 15 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek vårløk (skjær i to om nødvendig) i 3-5 min, eller til forkullet.
Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken til servering.

Ha en skvett olivenolje i stekepannen.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Ha smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne brukt til kjøtt (ikke vask den), og smelt på middels høy varme.
Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.
Senk varmen til middels. Tilsett matfløte, worcestersaus [1/2 pose, 2P], kyllingbuljong, halvparten av persille og en klype salt og pepper. La putre i 2-3 min.
Skjær kjøtt i tynne skiver, og ha kraft fra kjøttet i sausen.

Anrett grønnsaksfries, vårløk og kjøtt på tallerkener.
Hell soppsaus over kjøtt og pynt med resterende persille.