Rigatoni og kjøttboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni og kjøttboller

Rigatoni og kjøttboller

med stekte grønnsaker og persille

Dagens pastarett blir garantert en ny favoritt. Vi steker kjøttboller, gulrot og løk, og lar det hele putre i en kremet saus laget med rødvin, matfløte og Worcestersaus. Tilsett pasta og topp det hele med frisk persille.

Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sulfitter
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

4 g

Hvitløksflørt

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

4 g

Kyllingbuljong

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier969 kcal
Energi (kj)4056 kj
Fett47.3 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater88.1 g
Sukker15.1 g
Protein41.4 g
Natrium424.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Form kjøttboller
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Riv løk og gulrot (uskrelt).

Bland kjøttdeig, Hvitløksdrøm, egg [1 stk | 2 stk], panko og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Form farse til kjøttboller (5 per person).

Kok pasta
2

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kjøttboller
3

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 5-6 min, vend underveis. Tilsett løk og gulrot, og stek videre i 5 min, eller til kjøttboller er gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Tilsett rødvinssaus, matfløte [1/2 pakke, 2P], Worchestersaus, kyllingbuljong og pastavann [1 dl | 2 dl]. La putre på middels varme i 3-4 min.

Skyll spinat.

Grovhakk persille.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann hvis sausen blir for tørr.

Tilsett pasta
5

Tilsett spinat, pasta, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper, og bland sammen.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener og dryss over med persille.