Middelhavsinspirert sprø kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert sprø kylling

Middelhavsinspirert sprø kylling

med hvitløksyoghurt og tomatsalat

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Poteter

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Tomat

40 g

Ruccola

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier599 kcal
Energi (kj)2504 kj
Fett19.3 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater55.7 g
Sukker18.6 g
Protein49.5 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag grønnsaksfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne fries.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Lag hvitløksyoghurt
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Paner kylling
3

Skjær hvert kyllingbryst i 3 biter på eget skjærebrett.

Krydre kylling med en klype salt.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko, finrevet ost og Middelhavsdrøm i en annen dyp tallerken.

Dypp kylling først i egg, så i panko.

Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek kylling
4

Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olje om kyllingen setter seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag salat
5

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Skyll ruccola.

Ha tomat og ruccola i en stor skål.

Rett før servering, tilsett balsamico og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Bland godt.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett kylling, salat og grønnsaksfries på tallerkener.

Legg litt hvitløksyoghurt på siden.