Hamburger med ovnsbakt aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger med ovnsbakt aubergine

Hamburger med ovnsbakt aubergine

og hvitløksyoghurt

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Poteter

½ stk

Aubergine

2 g

Panamat

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

½ pose

Oregano

250 g

Kjøttdeig av storfe

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Briochebrød

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier512 kcal
Energi (kj)2143 kj
Fett24.7 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater42.79 g
Sukker17.1 g
Protein35.74 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak aubergine og pommes frites
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær aubergine [½ stk, 2P] på langs i 1 cm skiver. Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Plasser aubergine og poteter på hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, og bland sammen med Panamat [½ stk, 2P] og en klype salt* og pepper. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P. 

Lag hvitløksyoghurt
2

Press eller finhakk hvitløk. Bland halvparten av hvitløk med yoghurt i en liten skål, krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side. Skjær tomat i tynne skiver. Fjern stilk og finhakk oregano [½ stk, 2P] (spar noen blader til pynt). 

Bland kjøttdeig
3

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk I 2 stk], panko [½ stk, 2P], hvetemel* [1 ss I 2 ss], oregano, salt* [1/2 ts I 1 ts] og resterende hvitløk i en stor bolle. 

Stek burgere
4

Form burgere av kjøttdeig (1 pr. person). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek burgere i 4-5 min på hver side, inntil brunet og gjennomstekt. TIPS: Lag burgere litt større i diameter enn burgerbrød (de trekker seg sammen ved steking). 

Varm burgerbrød
5

Skjær burgerbrød i to på midten. Varm på rist i ovnen i 3-4 min. 

Servér
6

Smør undersiden av burgerbrød med hvitløksyoghurt. Topp med burger, aubergine, tomatskiver og resterende oreganoblad. Serveres med pommes frites og resterende hvitløksyoghurt ved siden av.