topBanner
Pannbiff

Pannbiff

med couscous, ovnsbakte grønnsaker, persille & sitron

Klar for klassisk pannbiff med utradisjonelt tilbehør? De sprø pannbiffene får en ekstra god smak av hvitløk, og med en smakfull couscoussalat med ovnsbakt squash og rødløk, grest salatost og sitron, blir dette skikkelig godt! Alt toppes med en kremet rømmedressing og persille. En mild og god rett som hele familien kommer til å elske.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSelleriMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Squash

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

100 g

Couscous

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av soya)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Sitron

2 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

75 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 2)

(InneholderEgg)

¼ ts

Salt* (steg 2)

2.5 dl

Vann* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2978 kj
Kalorier712 kcal
Fett29 g
Mettet fett15 g
Karbohydrater59 g
Sukker9 g
Protein46 g
Natrium4 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær squash [1⁄2 stk, 2P] i 1 cm tynne halvmåner. Skjær rødløk i 2 cm store båter. Fordel squash og rødløk på en bakeplate med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med en klype salt og pepper*. Bak i ovnen i 15 min.

2

Finhakk eller press hvitløk. Bland hvitløk, kjøttdeig, panko, egg [1 stk | 2 stk], og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form kjøttdeig til to like store kaker per person.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne ved middels høy varme. Stek kjøttkakene i 5-6 min på hver side, eller til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett couscous og en skvett olivenolje. Rør godt, legg lokk på og ta kjelen av varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør rundt med en gaffel. Skrubb sitron.

5

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Grovhakk persille. Skjær tomat i 2 cm store terninger. Bland grønnsaker med couscous. Smuldre salatost over salaten, og tilsett en skvett sitronsaft, halvparten av persille, tomat, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper. Bland godt. Bland rømme [1/2 boks, 2P], en klype sitronskall og en klype salt og pepper* i en skål.

6

Server pannbiff med couscous toppet med rømme og resterende sitronbåter på siden. Dryss over persille.