Gresk-inspirert kjøttdeigtaco
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kjøttdeigtaco

Gresk-inspirert kjøttdeigtaco

med kålsalat og hjemmelaget tzatziki

I dag går den kulinariske reisen til Hellas, for vi skal lage gresk-inspirert taco med kjøttdeig og tzatziki! Vi steker kjøttdeig, som raskt får en herlig smak av Middelhavet med krydderblandingen vår, Middelhavsdrøm. Vi bygger hver taco med kjøttdeig, kål, rødløk, tomat og en kjølende tzatziki!

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

2 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier674 kcal
Energi (kj)2820 kj
Fett31.2 g
Mettet fett10.9 g
Karbohydrater62.5 g
Sukker9.2 g
Protein31.1 g
Natrium1312 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skjær tomat i 2 cm biter.

Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P].

Riv agurk grovt. 

Stek kjøttdeig
2

Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig med en klype salt i 4-5 min, til brunet. 

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag tzatziki
3

Legg agurk i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye vann som mulig. 

Bland sammen agurk, yoghurt, hvitløk, en klype salt og peper i en skål.

TIPS: Bruk mindre hvitløk hvis ikke alle liker det.

Varm tortillabrød
4

Hvis du bruker mikrobøgleovn, varm tortillabrød i 30 - 60 sekunder. Hvis du bruker ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min, til gjennomvarme.

Krydre kjøttdeig
5

Rør inn Hello Sunrise [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, og en skvett vann i stekepannen med brunet kjøttdeig. Stek i 1 min, og smak til med en stor klype salt og pepper.

Server
6

Bygg hver taco med tortillabrød, strimlet salat, kjøttdeig, tomat og løk.

Drypp over noen klatter tzatziki.