Frikadeller og bernaise-potetsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frikadeller og bernaise-potetsalat

Frikadeller og bernaise-potetsalat

med reddik- og cherrytomatsalat

Frikadeller er en dansk klassiker som vanligvis lages med kjøttdeig. Vi serverer våre frikadeller med en herlig kremet potetsalat som raskt tilberedes med ferdigkokte poteter, bernaisesaus og estragon. Som tilbehør blander vi en frisk salat med spinat, cherrytomater og reddiker som toppes med gresskarkjerner.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Løk

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

160 g

Bearnaisesaus

(Inneholder Melk)

1 pose

Estragon

½ stk

Sitron

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

75 g

Reddiker

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1030 kcal
Energi (kj)4309 kj
Fett68.7 g
Mettet fett22.9 g
Karbohydrater62.5 g
Sukker7.4 g
Protein33.3 g
Natrium102.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Form frikadeller
1

Riv løk [1/2 stk, 2P] grovt.

Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Form frikadeller (4 per person) med fuktige hender.

Stek frikadeller
2

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek frikadeller, snu dem regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.

Legg til side på en tallerken.

VIKTIG: Frikadellene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag potetsalat
3

Halver potet.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland potet, bernaisesaus, salt [1/2 ts | 1 ts] og sitronsaft [1 ss | 2 ss] i en stor skål.

Forbered grønnsaker
4

Skyll og grovhakk spinat.

Halver reddiker.

Finhakk estragon.

Bland salat
5

Bland cherrytomater, spinat, reddiker, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål

Server
6

Anrett frikadeller, potetsalat og salat på tallerkener.

Topp potetsalat med estragon og en klype pepper.

Topp salat med gresskarkjerner.