topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk svinewok

Thailandsk svinewok

med aromatisk sitrongressris og stekte grønnsaker

I dag kan vi friste med en nydelig thailandsk svinewok! Vi steker svinekjøtt, brokkoli og gulrot til perfeksjon, før det blandes med kokosmelk, grønnsaksbuljong og limesaft. Vi serverer woken med aromatisk sitrongressris, og topper alt med fersk koriander.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Sitrongress

150 g

Jasminris

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

200 ml

Kokosmelk

4 g

Kyllingbuljong

1 g

Chiliflak

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier810 kcal
Energi (kj)3388 kj
Fett36.6 g
Mettet fett19.5 g
Karbohydrater73.1 g
Sukker9.8 g
Protein48.8 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress [1/2 stk, 2P] forsiktig med en tresleiv. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann* og kok opp [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, til risen er myk og vannet absorbert.

Forbered grønnsaker
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Finhakk koriander. Skjær lime i båter.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekjøtt i 1 cm strimler på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett svinekjøtt, krydre med salt* og pepper* og stek i 2-3 min, til gjennomstekt. Overfør til en skål.

Stek grønnsaker
4

Tilsett brokkoli, gulrot og en skvett vann* i stekepannen. Stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min.

Lag wok
5

Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, soyasaus og vann* [2 ss | 4 ss]. Rør rundt og la putre på lav varme i 1 min. Tilsett sukker* [1/2 ts | 1 ts], salt* [1/2 ts | 1 ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft. Tilsett svinekjøtt og rør godt. Fjern sitrongresset fra risen.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinewok. Pynt med koriander og press en skvett limesaft over. Strø over en klype chiliflak om du liker litt sterk mat.