Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
2 stk
Pastinakk
1 stk
Løk
12.5 g
Honning
400 g
Småpoteter
1 stk
Hvitløk
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Timian
300 g
Svinefilet
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Krydre svinekam med en klype salt*. Stek svinekam i 1-2 min på hver side, eller inntil brunet. Overfør til et stekebrett med bakepapir, og stek øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skjærebrett og dekk til med sølvpapir. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær poteter i to. Tilsett poteter i kjelen og kok i 10-15 min, eller inntil de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra. Tilsett en klype salt* og eventuelt en klatt smør*. Sett til side med lokk for å holde varmen.
Skjær gulrot (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i fire deler på langs. Skjær rødløk i 2 cm båter. Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje* og tilsett honning [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak på øverste hylle i ovnen i 15 min, eller inntil møre og lett karamellisert.
Press eller finhakk hvitløk. Tilsett smør* [1 ss | 2 ss], hvitløk, timian, rødvinssaus, kyllingbuljong, vann* [1/2 dl | 1 dl] og en klype pepper* i stekepannen, og stek i 2-3 min. Tilsett overskytende kjøttsaft fra svinekammen.
Finhakk persille. Ta stekebrettet med grønnsaker ut av ovnen og tilsett spinat. Bland sammen til spinat mykner.
Skjær svinekam i 3 cm skiver. Anrett poteter og kjøtt på tallerkener. Øs med røvinssaus. Servér med ovnsbakte grønnsaker og pynt med persille.