Stekt kyllingbryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyllingbryst

Stekt kyllingbryst

med rotgrønnsaker og kremet pestodressing

Vi håper dere er sultne, kveldens oppskrift frister nemlig med mye godt. Vi baker poteter, rotgrønnsaker og squash sammen med vår aromatiske krydderblanding, Hvitløksflørt, og tilsetter deretter fersk spinat. Samtidig som de passer seg selv i ovnen, steker vi kylling som vi først har marinert. Vi serverer kylling, poteter og grønnsaker med en kremet pestodressing.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Bakepotet

½ stk

Squash

1 stk

Pastinakk

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Kremet pestodressing

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Gulrot

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier540 kcal
Energi (kj)2258 kj
Fett15.7 g
Mettet fett1.9 g
Karbohydrater57.8 g
Sukker14.6 g
Protein41.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær løk i 2 cm båter.

Skjær pastinakk, gulrot og poteter (alle uskrellet) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Hvitløksflørt og en klype salt og pepper.

Stek i ovnen i 25-30 min, eller til møre. 

Forbered råvarer
2

Bland kyllingbryst, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en stor skål.

Skyll spinat. 

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke halvmåner. 

Tilsett squash
3

Når grønnsakene i ovnen har 15 min igjen av steketiden, overfør squash til stekebrett og sett inn igjen.

Stek kylling
4

Når grønnsakene har 5 min igjen av steketiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett spinat
5

Bland spinat med de ovnsbakte grønnsakene på stekebrettet.

Skjær kylling i tynne skiver.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Topp med kylling og en klatt pestodressing.