Sitronstekt svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt svinekjøtt

Sitronstekt svinekjøtt

med ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki

Dette er en klassiker i ny drakt, som hele familien kommer til å ville ha mer av. Vi steker svinekjøtt og lar den putre i en nydelig sitronbuljong. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk, gulrot og rødbete. I tillegg lager vi en hjemmelaget tzatziki med agurk.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

300 g

Svin ytrefilet

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier618 kcal
Energi (kj)2585 kj
Fett18.6 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater73.4 g
Sukker20 g
Protein47 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotgrønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær pastinakk (uskrellet) i kvarte på langs. 

Skjær poteter, gulrot og rødbete (uskrellet) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og strø over sesamfrø, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk dill.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skjær svinekjøtt i 3 stykker per person på et eget skjærebrett. Krydre hver side av svinekjøttet med halvparten av Hvitløksflørt og salt [¼ ts | ½ ts].

Lag tzatziki
3

Riv agurk grovt. Bruk et kjøkkenhåndkle eller en sil til å klemme ut væske fra agurken.

Bland agurk, yoghurt, dill, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.

Bland vann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, resterende Hvitløksflørt og en stor skvett sitronsaft i en annen skål.

Stek kjøtt
4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt under omrøring i 3-4 min, til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.

Tilsett sitronsaus
5

Senk til middels varme. Hell over sitronsaus, og øs regelmessig over kjøttet i 1-2 min.

Servér
6

Anrett svinekjøtt, ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki på tallerkener.

Hell sitronsaus over kjøttet.

Pynt med resterende sitronbåter og dill.