HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMild Karrigryte Med Kjøttdeig
topBanner
Mild karrigryte med kjøttdeig

Mild karrigryte med kjøttdeig

og ris, cashewnøtter og koriander

Tags:Barnevennlig
Allergener:Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Kjøttdeig

200 ml

Kokosmelk

150 g

Basmatiris

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnøtter

(InneholderNøtter)

150 g

Spisskål, skåret

4 g

Curry-on

8 g

Goan xacuti

4 g

Kyllingbuljong

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

½ ts

Salt* (steg 1)

1 ts

Salt* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier846.53 kcal
Energi (kj)3541.8813 kj
Fett42.493 g
Mettet fett24.5 g
Karbohydrater79.0526 g
Sukker22.7 g
Protein38.1835 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min. Ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt. 


3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, gul karri og Goan Xacuti krydderblanding og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett kjøttdeig og stek i 4-5 min, inntil brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. Tilsett kål og gulrot, og stek i ytterligere 4 min. 


4

Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, salt* [1 ts | 2 ts] og pepper* i stekepannen. La simre i 2-3 min. 


5

Finhakk koriander. Grovhakk cashewnøtter. 


6

Anrett ris i skåler. Topp med karrigryte og cashewnøtter. Pynt med koriander og chiliflak (hvis ønskelig).