Mandelpanert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanert svinekjøtt

Mandelpanert svinekjøtt

med ovnsbakte grønnsaker og sennepsdressing

God helgemat eller hverdagsluksus? Du bestemmer! Her byr vi nemlig på en deilig kombinasjon av gode råvarer som tilberedes på en festlig måte. Ovnsbakte poteter, rødbeter og pastinakk kombinert med saftig mandelpanert svinekjøtt. Vi serverer kjøtt, poteter og grønnsaker med en kremet sennepsdressing med hvitløk.

Tags:
Kalorilett
Under 50g karbo
Allergener:
Nøtter
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Rødløk

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

½ stk

Hvitløk

300 g

Svinefilet

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier624 kcal
Energi (kj)2611 kj
Fett23.6 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater59.6 g
Sukker15.8 g
Protein41.4 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta svinekjøtt ut av kjøleskapet og krydre med en klype salt.

Skjær gulrot (uskrelt) og paprika i 2 cm tykke skiver. Skjær rødløk i 2 cm store båter. Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel grønnsakene på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med kyllingbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til møre. 

Paner svinekjøtt
2

I mellomtiden, finhakk mandler og strø utover en tallerken. Vend svinekjøtt i mandler.

TIPS: Du kan knuse mandlene i posen ved hjelp av en kjevle, eller i en mortel. Jo finere du hakker mandlene, jo lettere fester de seg til kjøttet.

Stek svinekjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 2 min på hver side, til brunet. Snu forsiktig.

Overfør svinekjøtt til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-13 min.

Når kjøttet er ferdig stekt, pakk inn i folie og la hvile.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Bland sennepsdressing
4

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk [1/ 2 stk, 2P]. 

Bland hvitløk, rømme [1/ 2 pakke, 2P], grov sennep og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Tilsett sennep etter smak.

Bland grønnsaker
5

Bland ovnsbakte grønnsaker, spinat, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en stor skål.

Skjær svinekjøtt i skiver.

Server
6

Fordel ovnsbakte grønnsaker med spinat på tallerkener.

Topp med mandelpanert svinekjøtt.

Drypp over noen klatter sennepsdressing.