Våre matkasserHjelpGavekort
Lemon-fried pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lemon-fried pork

with roasted root veggies and tzatziki

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

1 pose

Dill

½ stk

Sitron

300 g

Svin ytrefilet

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier624 kcal
Energi (kj)2611 kj
Fett18.8 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater73 g
Sukker20.3 g
Protein46.8 g
Natrium408 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

1

Sett ovnen på 240/220°C (varmluft). Skjær pastinakk i fire deler på langs. Skjær poteter (uskrellet) og rødbeter (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P. 

 

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær agurk i 1 cm terninger. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 stykker/pers. Krydre kylling med en klype salt*. 

 

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, inntil gyllen og gjennomstekt. 

 

Lag dillagurk
4

Bland agurk, rømme og dill (spar litt til pynt) i en liten bolle. Smak til med salt* og pepper*. Bland vann* [1/2 dl I 1 dl], grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og hvitløk i en annen liten bolle. 

 

Lag sitronkylling
5

Tilsett sitron- og buljongblanding og en klatt smør* i stekepannen. La simre og øs jevnlig over kylling i 1-2 min. 

 

6

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og dillagurk på tallerkener. Drypp over med sitronbuljong over kyllingen. Pynt med resterende sitronbåter og dill.