Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Sitron
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
1 pose
Dill
1 stk
Rødbete
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til dressing
½ dl
Vann til saus
½ ss
Olje til steking
Sett ovnen på 240/220°C (varmluft). Skjær pastinakk i fire deler på langs. Skjær poteter (uskrellet) og rødbeter (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær agurk i 1 cm terninger. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 stykker/pers. Krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, inntil gyllen og gjennomstekt.
Bland agurk, rømme og dill (spar litt til pynt) i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Bland vann, grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og hvitløk i en annen liten bolle.
Tilsett sitron- og buljongblanding og en klatt smør i stekepannen. La simre og øs jevnlig over kylling i 1-2 min.
Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og dillagurk på tallerkener. Drypp over med sitronbuljong over kyllingen. Pynt med resterende sitronbåter og dill.