Krydret halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret halloumi

Krydret halloumi

med ovnsbakte poteter og kremet epleslaw

Halloumi er den perfekte osten for steking, fordi den smelter ikke! Vi panerer halloumi i panko, og steker den gyllen og sprø. Samtidig ovnsbakter vi potetbåter og lager en herlig epleslaw med kål, sitron og rømme.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Eple

½ stk

Sitron

4 g

Panamat

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 stk

Egg (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier933 kcal
Energi (kj)3903 kj
Fett52.1 g
Mettet fett24.8 g
Karbohydrater74.8 g
Sukker16 g
Protein41 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i båter. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp en skvett olivenolje over, krydre med salt og pepper og bland sammen.

Stek i 25-35 min, eller inntil møre.

Forbered halloumi
2

Skjær halloumi i skiver (2 per person).

Tilsett mel [1 ss I 2 ss] i en dyp tallerken. 

Pisk egg [1 stk I 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Bland panko og panamat i en tredje dyp tallerken. 

Vend halloumi først i mel, deretter egg og til slutt i pankoblandingen. 

Sett til side på en tallerken.

 

Stek halloumi
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme med nok olivenolje til å dekke bunnen.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

 

Kutt råvarer
4

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Lag epleslaw
5

Bland salat, eple, en skvett sitronsaft, rømme, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor bolle.

Server
6

Fordel halloumi, poteter og epleslaw på tallerkener. 

Server aioli og resterende sitronbåter på siden.