topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet tortelloni

Kremet tortelloni

med stekte reker og fersk basilikum

Lyst på pasta til middag? I dag skal vi lage en veldig god og annerledes pastarett. Vi koker tortelloni og brokkoli, og blander det med stekte reker og en deilig saus med hvitløk, tomat, ost og creme fraiche. Vi topper alt med fersk basilikum.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Melk
Egg
Gluten
Skalldyr
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Brokkoli

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 g

Chiliflak

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier809 kcal
Energi (kj)3385 kj
Fett38.9 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater70.2 g
Sukker16.9 g
Protein37.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok tortelloni og brokkoli
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skjær brokkoli i små buketter og stilken i 2 cm biter.

Kok brokkoli og tortelloni i 3-4 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den fremdeles gir litt tyggemotstand. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk løk og tomat.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk basilikum. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Stek reker
3

Krydre reker med en klype salt.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.

Lag saus
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen brukt til reker (ikke vask den) på middels høy varme. 

Stek løk i 2-3 min, eller til blank.

Tilsett hvitløk, tomat og en klype salt, og stek i 1-2 min, til velduftende.

Senk til middels varme og rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og pastavann [1 dl | 2 dl].

Bland sammen
5

Rør inn finrevet ost, reker, tortelloni, brokkoli, en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i sausen. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmt og sausen har tyknet.

Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann om sausen er for tykk.

Server
6

Anrett kremet tortelloni og reker på tallerkener.

Topp med revet basilikum og en klype chiliflak.