HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Kjøttdeiggryte
topBanner
Kremet kjøttdeiggryte

Kremet kjøttdeiggryte

med spinatblandet jasminris og stekt sjampinjong

Kremet svinekjøttgryte med spinatblandet jasminris og stekt sjampinjong.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

½ stk

Purre

200 g

Sjampinjong

1 stk

Gulrot

1 g

Tørket timian

250 g

Kjøttdeig

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

150 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kyllingbuljong

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier884 kcal
Energi (kj)3697 kj
Fett49.42 g
Mettet fett23.7 g
Karbohydrater70.66 g
Sukker17.5 g
Protein37.85 g
Natrium442 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til middels lav varme. La putre i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Rens purre [1/2 stk, 2P] og skjær vekk den nederste delen av roten. Skjær i 1/2 cm tykke halve skiver. Riv gulrot grovt. Skjær sjampinjong i 2 cm tykke skiver.

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett sopp, purre, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Stek i 2-3 min. Tilsett kjøttdeig og gulrot og stek i 4-5 min, eller til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Skyll spinat i et dørslag under kalt vann. Grovhakk spinat og rør inn i kjelen med ferdigkokt ris (spar litt spinat til pynt).

5

Tilsett creme fraiche, vann* [1/2 dl | 1 dl], hvitløk, Hvitløksflørt, timian, kyllingbuljong og en klype pepper* i stekepannen. La putre i 2-3 min.

6

Anrett spinatris og kjøttdeiggryte i dype tallerkener. Topp med resterende spinat.