HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Gryterett Med Kjøttdeig
topBanner
Kremet gryterett med kjøttdeig

Kremet gryterett med kjøttdeig

og spinatris, sopp og timian

Tags:Rask
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

½ stk

Purre

200 g

Sjampinjong

1 stk

Gulrot

1 g

Tørket timian

250 g

Kjøttdeig

30 g

Spinat

150 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier780 kcal
Energi (kj)3266 kj
Fett40.95 g
Mettet fett21.9 g
Karbohydrater68.37 g
Sukker17.4 g
Protein37.03 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 12 min. Ta kjelen av komfyren og sett til side med lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Rens purreløk og skjær vekk den nederste delen av roten. Del deretter i to på langs og skjær i 0.5 cm tykke halve skiver. Riv gulrot grovt. Skjær sopp i 2 cm store stykker. 


3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett sopp, purreløk og en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min. Tilsett kjøttdeig og gulrot og stek i 4-5 min, eller inntil brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen i mindre stykker underveis. 


4

Grovhakk spinat og rør inn i kjelen med ferdig ris (spar litt til pynt). 


5

Tilsett creme fraiche, vann* [½ dl | 1 dl], hvitløk, Hvitløksflørt, kyllingbuljong, timian og en klype pepper* i stekepannen. La simre i 2-3 min. 


6

Anrett spinatris og gryterett i skåler og pynt med resterende spinat.