Kremet gryterett med kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet gryterett med kjøttdeig

Kremet gryterett med kjøttdeig

og spinatris, sopp og timian

Tags:
Rask
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

½ stk

Purre

200 g

Sjampinjong

1 stk

Gulrot

1 g

Tørket timian

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier781 kcal
Energi (kj)3266 kj
Fett40.95 g
Mettet fett21.9 g
Karbohydrater68.37 g
Sukker17.4 g
Protein37.03 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 12 min. Ta kjelen av komfyren og sett til side med lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


Forbered grønnsaker
2

Rens purreløk og skjær vekk den nederste delen av roten. Del deretter i to på langs og skjær i 0.5 cm tykke halve skiver. Riv gulrot grovt. Skjær sopp i 2 cm store stykker. 


Stek kjøttdeig og grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett sopp, purreløk og en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min. Tilsett kjøttdeig og gulrot og stek i 4-5 min, eller inntil brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen i mindre stykker underveis. 


Bland ris og spinat
4

Grovhakk spinat og rør inn i kjelen med ferdig ris (spar litt til pynt). 


Krydre gryterett
5

Tilsett creme fraiche, vann* [½ dl | 1 dl], hvitløk, Hvitløksflørt, kyllingbuljong, timian og en klype pepper* i stekepannen. La simre i 2-3 min. 


Servér
6

Anrett spinatris og gryterett i skåler og pynt med resterende spinat.