topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekjøtt-orzo

Svinekjøtt-orzo

med spinat og sopp

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

200 g

Sjampinjong

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 boks

Tomatpure

4 g

Kyllingbuljong

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 g

Chiliflak

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pose

Basilikum

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier689 kcal
Energi (kj)2882 kj
Fett22.45 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater74.25 g
Sukker21.5 g
Protein46.33 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Press eller finhakk hvitløk. Skjær sopp i tynne skiver. Finhakk løk. Grovhakk basilikum. 


Kok orzo
2

Tilsett orzo i kjelen med kokende vann* og la koke i 7-8 min, eller inntil ‘al dente’. Ta vare på litt av pastavannet*  [3 dl | 6 dl], hell resten fra og tilsett en skvett olivenolje* i kjelen. TIPS: ‘Al dente* betyr at orzoen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten. 


Stek kjøtt og grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sopp i 3-4 min, eller inntil gylne og brunet. Krydre med pepper*. Tilsett hvitløk, løk og kjøttdeig og stek i 4-5 min, eller inntil brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. 


Tilsett krydder
4

Tilsett tomatpuré og Mammas favoritt krydderblanding i stekepannen. La simre i 1 min. 


Tilsett orzo
5

Tilsett orzo, kyllingbuljong og pastavann* i stekepannen under omrøring. La simre i 1 min. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper*. Rør inn spinat til den mykner. 


Servér
6

Anrett orzo med spinat og sopp på tallerkener. Topp med revet hardost og basilikum. TIPS: Dryss med litt chiliflak, hvis du liker sterk mat.