Kjøttboller og potetmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttboller og potetmos

Kjøttboller og potetmos

med brun saus og syltet agurk

Deilig kosemat som kommer til å bli en ny favoritt i familien! Sprø kjøttboller med kremet potetmos. Sur-søt syltet agurk passer perfekt til, og den herlige fløtesausen gjør retten komplett!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

400 g

Bakepotet

1 stk

Gulrot

½ stk

Løk

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Hvitløksflørt

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier682 kcal
Energi (kj)2852 kj
Fett34.7 g
Mettet fett87.1 g
Karbohydrater59.7 g
Sukker13.2 g
Protein31.3 g
Natrium102.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til glatt. Sett til side under lokk på for å holde varmen. 

TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør i potetmosen. 

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne, halve skiver.

Finhakk dill.

Bland agurk, hvitvinseddik, dill, sukker [½ ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål. Rør godt og sett til side. 

Hell av væsken før servering.

Stek kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, Hvitløksflørt, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål. 

Bruk fuktige hender og en spiseskje til å forme små kjøttboller (ca. 5 per pers.) på en tallerken. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 10-12 min, til gjennomstekt. Snu av og til. Sett til side når de er ferdige.

VIKTIG: Kjøttbollene er gjennomstekt når de er uten antydninger av rødt i midten.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt).

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Lag fløtesaus
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen, og stek gulrot, løk og hvitløk i 2-3 min, til mykt.

Tilsett brun saus, vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [¼ ts | ½ ts], og la putre i 2-3 min. 

Tilsett kjøttboller og varm opp.

TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen føles for tykk.

Server
6

Fordel potetmos, kjøttboller og syltet agurk på tallerkener.

Øs over saus.