topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kyllinglaksa

Japansk kyllinglaksa

med katsusaus og stekt pak choi

I dag skal vi lage en herlig ovnsbakt kylling med spennende asiatiske krydder. Til kyllingen serverer vi ris og en fyldig og kremet katsusaus med kokosmelk, gulrot, hvitløk, soyasaus og karripasta. Vi skal også lynsteke pak choi med soyasaus. Hvis du liker sterk mat, toppes retten med litt chili.

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Klimasmart
Melkefri
Klimasmart
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Pak choi

300 g

Kyllingbryst

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

150 g

Jasminris

½ stk

Rød chili

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

100 ml

Kokosmelk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier637 kcal
Energi (kj)2665 kj
Fett18.9 g
Mettet fett9.6 g
Karbohydrater71.9 g
Sukker8.2 g
Protein42.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kylling
2

Legg kylling mellom to stykker bakepapir og bank til jevn tykkelse på 1-2 cm. Krydre med Ga-Laksa og en klype salt* på hver side. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 1 min på hver side, eller til brunet. Legg kylling på et stekebrett med bakepapir (få med alt krydderet). Stek i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Skjær løk i tynne skiver. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Finhakk eller press hvitløk. Skjær pak choi i fire biter på langs. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Stek pak choi
4

Vask stekepannen. Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek pak choi under omrøring i 2-3 min. Tilsett halvparten av soyasausen og stek i ytterligere 1 min. Sett til side på en tallerken. Krydre med en klype salt* og pepper*. Dekk til med folie.

Lag katsusaus
5

Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i stekepannen. Stek gulrot og løk under omrøring i 2-3 min. Tilsett hvitløk og gul karripasta. Stek i ytterligere 1 min. Tilsett kokosmelk, en skvett vann*, resterende soyasaus og en klype salt*. La småkoke i 6-8 min, til det tykner litt. TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om sausen er for tykk.

Server
6

Skjær kylling i tykke skiver. Anrett ris på tallerkener. Topp med kylling, pak choi og katsusaus. Pynt med chili om du liker sterk mat.