topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanese crispy sesame pork

Japanese crispy sesame pork

with tonkatsu sauce and bacon rice

Tonkatsu er en japansk rett som består av panert svinekjøtt som blir stekt eller fritert. Vi serverer vår svine-tonkatsu med en krydret saus meds soya, worcestersaus og honning, og en sprø salat med kål, agurk, gulrot og majones.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Peanøtter
Soya
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

300 g

Svin ytrefilet

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

80 g

Søt chilisaus

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

20 g

Sriracha

150 g

Basmatiris

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Vårløk

½ stk

Sitron

75 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Ketchup (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1242 kcal
Energi (kj)5195 kj
Fett57.9 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater117.2 g
Sukker33.3 g
Protein66 g
Natrium107.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær agurk i 1 cm terninger. Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd. Skjær sitron i båter. Skjær svinekjøtt to like store skiver (én per person) på et eget skjærebrett, og krydre med en klype salt* på begge sider.

2

Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko og en klype salt* og pepper* i en ny dyp tallerken. Vend svinekjøtt først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.

3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Pisk vann* [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] i en skål. TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov så kjøttet ikke setter seg fast i pannen.

4

Tørk av stekepannen og varm den opp igjen på middels varme. Tilsett soyasaus, worcestersaus [1/2 pakke, 2P] og honning [1/2 pakke, 2P] og bland godt. Tilsett melblanding og la putre under omrøring i 2-3 min, til tyknet. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen blir for tykk.

5

Bland spisskål, agurk, gulrot, majones, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en stor skål.

6

Anrett japansk svine-tonkatsu og sprø salat på tallerkener. Drypp saus over svinekjøttet og pynt med vårløk. Press over en skvett sitronsaft.