topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rekerisotto

Italiensk rekerisotto

med ovnsbakte cherrytomater og fersk basilikum

Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsmiddag som er lett å lage. Du baker risottoen i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum… Høres ikke det godt ut?

Tags:
Kalorilett
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Sulfitter
Skalldyr
Selleri
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

150 g

Risottoris

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

6 dl

Vann (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier572 kcal
Energi (kj)2393 kj
Fett19.8 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater70.7 g
Sukker8.6 g
Protein24.6 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered risotto
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og halvparten av hvitløken i 2-3 min mens du rører. Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.

Bak risotto
2

Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp, deretter skru av varmen. Overfør risottoen forsiktig til en ildfast form. Dekk til med folie og bak i ovnen i 18-22 min, til væsken er redusert og risen er “al dente”. TIPS: “Al dente” betyr at risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Bak cherrytomater
3

Del cherrytomater i to. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje*, og krydre med en klype sukker*, salt* og pepper*. Sett tomatene inn i ovnen når risottoen har 15 min igjen. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek reker
4

Skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk basilikum (med stilk). Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme når det er 5 min igjen til risottoen er ferdig. Stek reker med chili, halvparten av sitronskallet og resterende hvitløk i 1-2 min på hver side. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland risotto
5

Ta ut den ildfaste formen og rør forsiktig inn spinat, ovnsbakte cherrytomater, finrevet ost, resterende sitronskall, en stor skvett sitronsaft, smør* [1 ss | 2 ss] og basilikum (spar litt til pynt). Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen er tørr.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener. Topp med reker og resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.