Bli med på en kulinarisk reise til Indonesia! I dag frister vi med en fantastisk sataykylling med soyasaus. Hvitløkskokt ris, en frisk og fargerik epleslaw med rødkål, kombinert med vårløk og en smakfull honning- og ingefærdressing. Det er bare å glede seg!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbryst
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Eple
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær vårløk i tynne skiver og separer det grønne fra det hvite. Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Bland strimlet salat, rødkål, det hvite av vårløken, eple og honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P] i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt* og pepper*. Stek kylling i 4-5 min på alle sider, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Ta stekepannen av varmen når kyllingen er ferdig stekt og rør inn sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P] og en skvett vann*.
Anrett hvitløksris og asiatisk epleslaw i dype tallerkener. Topp med kylling og øs over eventuelt resterende sataysaus. Pynt med det grønne av vårløken.