HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekjøttskarri
topBanner
Svinekjøttskarri

Svinekjøttskarri

med krydret ris og agurk

Tags:Barnevennlig
Allergener:SennepEggmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

5 g

Ginger Ninja

(InneholderSennep, Egg)

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

300 g

Svin ytrefilet

8 g

Mild Mahal

½ boks

Tomatpure

150 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

2 dl

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier765 kcal
Energi (kj)3202 kj
Fett26.94 g
Mettet fett15.7 g
Karbohydrater79.97 g
Sukker15.3 g
Protein47.76 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Varm opp en kjele, tilsett Ginger Ninja og rist i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hviler under lokk i 10 min, eller inntil ris er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 

2

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær. Skjær løk i 3 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) og agurk i 1 cm terninger. Finhakk persille (spar gjerne noen blader til pynt). Skjær kjøtt i 3 cm strimler. 

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kjøtt og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 3-4 min eller inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. Overfør til en skål og sett til side. 

4

Bland agurk, rømme [1 ss | 2 ss] og en klype salt* og pepper* i en liten skål. 

5

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og løk i 4-5 min, inntil møre. Tilsett tomatpuré [½ stk, 2P], ingefær, hvitløk, Mild Mahal og hvetemel* [1/2 ts | 1 ts] og stek i 2 min. Tilsett kyllingbujong og vann* [2 dl | 4 dl] og la simre på middels høy varme i 2 min. Senk til middels varme og rør inn resterende rømme, litt av gangen, så det ikke kommer klumper. Tilsett kjøtt og krydre med salt* og pepper*. 

6

Anrett ris og svinekjøttskarri på hver sin side i dype tallerkener. Topp med agurkdressing og pynt med persilleblad.