Honning- og soyamarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og soyamarinert kylling

Honning- og soyamarinert kylling

med hvitløksris og knasende peanøtter

La hele familien være med på å lage mat i dag! V i starter med å tilberede hvitløksris, som får lov til å putre seg god. Vi steker kylling og løk med en smakfull marinade av honning, soyasaus, hvitløk og olivenolje. Alt toppes med lilla gulrot, syltet agurk knasende peanøtter.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

1 stk

Agurk

300 g

Kyllingbryst

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

3 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Løk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

2 stk

Gulrot

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Vann (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier777 kcal
Energi (kj)3250 kj
Fett25.5 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater85.8 g
Sukker21.6 g
Protein46.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og la småkoke under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag marinade
2

Bland soyasaus, honning, resterende hvitløk, vann [1/2 dl | 1 dl] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Sylt agurk
3

Skjær agurk i tynne, halve skiver. Grovhakk spinat. Skrell lilla gulrot i lange bånd. Grovhakk peanøtter. Skjær løk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, agurk, en klype salt, sukker [1 ss | 2 ss] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål og sett til side.

Stek kylling
4

Bland hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt med kyllingstrimler i en skål. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling og løk i 6-7 min. Vend ofte. Tilsett marinade når det er 2 min igjen av steketiden. Krydre med en klype salt og pepper. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland ris og spinat
5

Bland spinat med den ferdigkokte risen. Hell væsken av syltede agurker.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med honning- og soyamarinert kylling (sørg for å få all marinaden med), gulrot og syltet agurk. Strø peanøtter over.