La hele familien være med på å lage mat i dag! V i starter med å tilberede hvitløksris, som får lov til å putre seg god. Vi steker kylling og løk med en smakfull marinade av honning, soyasaus, hvitløk og olivenolje. Alt toppes med lilla gulrot, syltet agurk knasende peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Løk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 stk
Gulrot
150 g
Langkornet hvit ris
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Vann (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og la småkoke under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Bland soyasaus, honning, resterende hvitløk, vann [1/2 dl | 1 dl] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær agurk i tynne, halve skiver. Grovhakk spinat. Skrell lilla gulrot i lange bånd. Grovhakk peanøtter. Skjær løk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, agurk, en klype salt, sukker [1 ss | 2 ss] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål og sett til side.
Bland hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt med kyllingstrimler i en skål. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling og løk i 6-7 min. Vend ofte. Tilsett marinade når det er 2 min igjen av steketiden. Krydre med en klype salt og pepper. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland spinat med den ferdigkokte risen. Hell væsken av syltede agurker.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med honning- og soyamarinert kylling (sørg for å få all marinaden med), gulrot og syltet agurk. Strø peanøtter over.