topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Honey-fried grill cheese

with oregano fries and garlic yoghurt

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Kalorilett
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

125 g

Cherrytomater

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Hvitløk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12.5 g

Honning

60 g

Salatblanding

1 stk

Sitron

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier703 kcal
Energi (kj)2941 kj
Fett36.5 g
Mettet fett22.7 g
Karbohydrater59.5 g
Sukker14.7 g
Protein36.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (ca. 1/2 cm). Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*. Strø over oregano [1/2 pakke, 2P] og sitronskall. Krydre med en klype salt og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylden. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Forbered grønnsaker
2

Halver cherrytomater. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min. Finhakk eller press hvitløk. Riv halvparten av agurken. Skjær resterende agurk i tynne skiver.

Forbered halloumi
3

Skjær halloumi i 2 biter per person. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.

4

Bruk hendene dine til å presse ut vannet av revet agurk over vasken. Bland yoghurt, hvitløk og agurk i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland agurkskiver, ovnsbakte tomater, salatblanding, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* i en annen skål.

Stek halloumi
5

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 2 min på hver side. Tilsett honning og en skvett sitronsaft det siste minuttet. Snu halloumi forsiktig for å dekke i saus.

6

Fordel halloumi, pommes frites og tomatsalat i dype tallerkener. Drypp over litt tzatziki og server limebåter på siden.