Gyllenstekt BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt BBQ-kylling

Gyllenstekt BBQ-kylling

med rotgrønnsaker og hvitløksdressing

Denne retten består av perfekt stekt kylling, smakfulle rotgrønnsaker som vi baker i ovnen med vår gode krydderblanding, Mamas Favoritt, en frisk salat med eple og ruccola, og til slutt en kremet hvitløksdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Hvitløk

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

40 g

Ruccola

1 stk

Eple

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Pastinakk

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier588 kcal
Energi (kj)2461 kj
Fett21.1 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater58 g
Sukker22.4 g
Protein41.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødbete, pastinakk, gulrot og potet (uskrelt) i 1 cm fries. 

Fordel grønnsaker og hvitløk på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt.

Stek i 25-30 min. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær eple i 1 cm biter.

Skyll ruccola. 

Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett.

Ta ut hvitløk
3

Ta hvitløk av stekebrettet etter 10 min i ovnen. La rotgrønnsakene steke videre.

Klem hvitløk ut av skallet og mos med en gaffel.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen. 

Stek kylling krydret med en klype salt i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

Bland olivenolje [½ ss | 1 ss], eple og ruccola i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.

Bland hivtløk, rømme og en klype salt og pepper i en skål. 

Server
6

Anrett kylling, rotgrønnsaker og salat på tallerkener.

Topp salat med solsikkefrø [½ pakke, 2P].

Server hvitløksdressing på siden.