topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Greske köfter

Greske köfter

med appelsintabbouleh og sitronyoghurt

På menyen i dag står greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi blander også sammen en dressing med sitron som gjør retten komplett.

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ pose

Bladpersille

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier659 kcal
Energi (kj)2759 kj
Fett22.9 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater69.4 g
Sukker17.6 g
Protein37.6 g
Natrium544.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl], salt [1/2 ts |1 ts] og kyllingbuljong.

Tilsett tranebær og couscous. Dekk med lokk og sett til side i 5 min, til vannet har absorbert. 

Rør opp med en gaffel.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk persille [½ pose, 2P].

Bland kjøttdeig, Panamat, halvparten av persille, egg [1 stk | 2 stk], panko og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Krydre med en klype pepper.

Form farsen til 8 cm lange köfter (ca. 3 stk per person).

Stek köfte
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Vend ofte.

Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
4

Finhakk tomat og agurk.

Skjær endene av appelsin og skrell sidene. Fjern det hvite og skjær appelsin [½ stk, 2P] i 1 cm terninger.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland tabbouleh
5

Tilsett resterende persille, tomat, agurk og appelsin til skål med couscous. Bland godt. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Bland yoghurt, en skvett sitronsft og en klype salt og pepper. 

Server
6

Anrett couscous på tallerkener og topp med köfter og en klatt sitronyoghurt.