topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Greske köfter

Greske köfter

with orange tabbouleh and cooling yoghurt

Sommeren er ikke over, og det kan vi godt se på tallerkenen i dag. Vi skal lage greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi krydrer også rømme som gjør retten komplett.

Tags:
Kalorilett
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk Kan inneholde Melk)

½ pose

Bladpersille

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier674 kcal
Energi (kj)2821 kj
Fett25.2 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater66.8 g
Sukker27.6 g
Protein39.6 g
Natrium544.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] (eller vannkoker). Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Hell over kokende vann og dekk til med et lokk eller tallerken. Sett til side og la stå i minst 5 min.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persille. Bland kjøttdeig, Panamat, halvparten av persillen, egg [1 stk | 2 stk], panko, salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper. Form farsen til köfter á 6 x 2,5 cm (ca. 3 stk per person).

Stek kofta
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Vend ofte. Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland tabbouleh
4

Finhakk tomat og agurk. Skjær endene av appelsin og skrell med en skarp kniv. Fjern det hvite og skjær appelsin [½ stk, 2P] i 1 cm terninger.

Lag sitrondressing (fra gammel versjon, det er ikke sitron i denne)
5

Tilsett resterende persille, tomat, agurk og appelsin til skål med couscous. Bland godt. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Servér
6

Anrett couscous på tallerkener og topp med köfter og en klatt yoghurt.