Våre matkasserHjelpGavekort
Greske köfter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Greske köfter

Greske köfter

with orange tabbouleh and cooling yoghurt

Sommeren er ikke over, og det kan vi godt se på tallerkenen i dag. Vi skal lage greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi krydrer også rømme som gjør retten komplett.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ pose

Bladpersille

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier671 kcal
Energi (kj)2809 kj
Fett25 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater66.5 g
Sukker27.6 g
Protein39.6 g
Natrium544.4 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] (eller vannkoker). Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Hell over kokende vann og dekk til med et lokk eller tallerken. Sett til side og la stå i minst 5 min.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persille. Bland kjøttdeig, Panamat, halvparten av persillen, egg [1 stk | 2 stk], panko, salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper. Form farsen til köfter á 6 x 2,5 cm (ca. 3 stk per person).

Stek kofta
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Vend ofte. Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland tabbouleh
4

Finhakk tomat og agurk. Skjær endene av appelsin og skrell med en skarp kniv. Fjern det hvite og skjær appelsin [½ stk, 2P] i 1 cm terninger.

Lag sitrondressing (fra gammel versjon, det er ikke sitron i denne)
5

Tilsett resterende persille, tomat, agurk og appelsin til skål med couscous. Bland godt. Smak til med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Servér
6

Anrett couscous på tallerkener og topp med köfter og en klatt yoghurt.