Sommeren er ikke over, og det kan vi godt se på tallerkenen i dag. Vi skal lage greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi krydrer også rømme som gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Hvitløk
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Appelsin
1 pose
Mynte
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Egg (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] (eller bruk vannkoker). Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett kokende vann [2,5 dl | 5 dl] og rør godt. Legg lokk på og sett til side.
Finhakk mynte. Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, Panamat, mynte, egg [1 stk | 2 stk], panko, hvitløk og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Form kjøttdeigblandingen til 6 x 2,5 cm köfter (3 per pers.)
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 11-12 min. Snu köftene underveis. VIKTIG: Köftene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydning av rødt.
Finhakk tomat og agurk. Skjær appelsin [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Tilsett tomat, agurk og appelsin i skålen med couscous og bland godt.
Bland rømme [1/2 pakke, 2P] med en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett appelsintabbouleh på tallerkener. Topp med köfter. Server krydret rømme på siden.