topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Greske köfter

Greske köfter

med appelsintabbouleh og krydret rømme

Sommeren er ikke over, og det kan vi godt se på tallerkenen i dag. Vi skal lage greske köfter, en gresk variant av en kjøttbolle, med en herlig og saftig tabbouleh med appelsin. Vi krydrer også rømme som gjør retten komplett.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

1 pose

Mynte

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier674 kcal
Energi (kj)2818 kj
Fett24.97 g
Mettet fett11.3 g
Karbohydrater68.23 g
Sukker27.7 g
Protein39.62 g
Natrium442 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] (eller bruk vannkoker). Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett kokende vann [2,5 dl | 5 dl] og rør godt. Legg lokk på og sett til side.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk mynte. Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, Panamat, mynte, egg [1 stk | 2 stk], panko, hvitløk og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Form kjøttdeigblandingen til 6 x 2,5 cm köfter (3 per pers.)

Stek köfter
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 11-12 min. Snu köftene underveis. VIKTIG: Köftene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydning av rødt.

Bland tabbouleh
4

Finhakk tomat og agurk. Skjær appelsin [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Tilsett tomat, agurk og appelsin i skålen med couscous og bland godt.

Krydre rømme
5

Bland rømme [1/2 pakke, 2P] med en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett appelsintabbouleh på tallerkener. Topp med köfter. Server krydret rømme på siden.