topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Greske köfter

Greske köfter

med ovnsbakte poteter og gresk salatost

Köfter er små kjøttboller krydret med smakfulle krydder. I dagens middag får köftene, som du enkelt lager selv, komme til sitt rett sammen med ovnsbakte poteter og tomater. Vi har beholdt det klassiske greske og serverer også gresk salatost og frisk tzatziki. Retten toppes med fersk persille.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

500 g

Poteter

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2902 kj
Fett30.91 g
Mettet fett15.4 g
Karbohydrater63.46 g
Sukker19.6 g
Protein42.38 g
Natrium50 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak potet og tomat
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) og tomater i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, drypp over en skvett olivenolje og bland godt. Stek i 25-30 min.

Bland farse
2

Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persille. Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], panko, salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper. Form farsen til 3 stk. köfter per person (ca. 6 cm lang og 2,5 cm tykk).

Stek köfte
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet. Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag tzatziki
4

Riv agurk grovt. Legg agurk i et kjøkkenhåndkle eller en sil og press ut væske. Bland agurk, yoghurt, halvparten av persillen og en klype salt og pepper i en skål.

Smuldre over gresk salatost
5

Når potetene og tomatene har 10 min igjen i ovnen, smuldre gresk salatost [½ pakke, 2P] over toppen og stek videre. Strø over resterende persille og bland godt når alt er ferdig.

Server
6

Anrett köfter og ovnsbakte poteter og tomater i dype tallerkener. Topp med tzatziki.