Köfter er små kjøttboller krydret med smakfulle krydder. I dagens middag får köftene, som du enkelt lager selv, komme til sitt rett sammen med ovnsbakte poteter og tomater. Vi har beholdt det klassiske greske og serverer også gresk salatost og frisk tzatziki. Retten toppes med fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Hvitløk
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Tomat
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
500 g
Poteter
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
1 pose
Bladpersille
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) og tomater i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, drypp over en skvett olivenolje og bland godt. Stek i 25-30 min.
Finhakk eller press hvitløk. Finhakk persille. Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], panko, salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper. Form farsen til 3 stk. köfter per person (ca. 6 cm lang og 2,5 cm tykk).
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter under omrøring i 2-3 min, til brunet. Senk til middels varme og stek i ytterligere 6-7 min, til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Riv agurk grovt. Legg agurk i et kjøkkenhåndkle eller en sil og press ut væske. Bland agurk, yoghurt, halvparten av persillen og en klype salt og pepper i en skål.
Når potetene og tomatene har 10 min igjen i ovnen, smuldre gresk salatost [½ pakke, 2P] over toppen og stek videre. Strø over resterende persille og bland godt når alt er ferdig.
Anrett köfter og ovnsbakte poteter og tomater i dype tallerkener. Topp med tzatziki.