topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kylling

Gresk-inspirert kylling

med sitronbakte poteter og hjemmelaget tzatziki

Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier535 kcal
Energi (kj)2237 kj
Fett14.1 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater59 g
Sukker12.4 g
Protein42.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm store båter.

Skjær sitron i båter.

Riv agurk fint og krydre med en klype salt. 

Bak poteter
2

Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper. Hell over en skvett olivenolje.

Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

Bland tzatziki
3

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Legg agurk i et kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Stek kylling
4

Skjær rødløk i båter. 

Krydre kyllingbryst med en klype salt. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling 2 min på hver side, til brunet.

Overfør kylling og rødløk (spar 1-2 båter) til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min. 

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Lag salat
5

Finhakk resterende rødløk.

Grovhakk tomat.

Grovhakk persille (spar litt til servering).

Bland rødløk, tomat, persille, balsamico, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett kylling, potetbåter, rødløk, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. 

Pynt med persille.