topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kylling

Gresk-inspirert kylling

med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tzatziki

Det greske kjøkken er kjent for gode retter, og denne oppskriften skuffer ikke. Vi skal lage BBQ-marinert kylling med potetbåter og hjemmelaget tzatziki til middag i dag. En smakfull rett som hele familien vil like.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Rødløk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier533 kcal
Energi (kj)2228 kj
Fett14.1 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater56.9 g
Sukker12.4 g
Protein42.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Skjær poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm store båter. Skjær sitron i båter. Riv agurk [1/2 stk, 2P] fint og krydre med en klype salt*.

Bak poteter
2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*. Hell over en skvett olivenolje*. Drypp over sitronsaft [1 ss | 2 ss] og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gyldne.

Bland tzatziki
3

Riv hvitløk. Press ut vannet av agurken i en sil eller med hånden. Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en skål.

Stek kylling
4

Skjær rødløk i båter (spar 1-2 båter). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med en klype salt* og pepper* i 2 min på hver side. Overfør kylling og rødløk til et stekebrett med bakepapir. Pensle begge sider av kyllingen med BBQ-saus. Bak i ovnen i 10-12 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
5

Finhakk resterende rødløk. Skjær tomat i tynne skiver. Grovhakk persille (spar litt til servering). Bland rødløk, tomat, persille, olivenolje*, balsamico, en klype salt* og pepper* i en skål.

Server
6

Anrett kylling, potetbåter og tomatsalat på tallerkener. Drypp over tzatziki og pynt med litt persille.