topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk hakkebiff

Gresk hakkebiff

med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tzatziki

I dag tar vi med oss noen av de greske smakene hjem til Norge. Herlige hakkebiffer får en perfekt smak krydder som oregano og vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer hakkebiff med ovnsbakte poteter og en fargerik tomatsalat med rødløk og basilikum. Og vi lager selvfølgelig en hjemmelaget tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg
Sennep
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

500 g

Poteter

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

½ g

Oregano, tørket

½ stk

Hvitløk

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier643 kcal
Energi (kj)2690 kj
Fett29.3 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater60.3 g
Sukker20.5 g
Protein38.9 g
Natrium101.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Del poteter (uskrellet) i to.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og halvparten av oreganoen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

 

Forbered agurk
2

Riv agurk fint. Press ut så mye væske som mulig ved hjelp av et dørslag. Krydre med en klype salt* og sett til side i en skål.

 

Lag tomatsalat
3

Press eller finhakk hvitløk. Finhakk rødløk.

Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk basilikum.

Bland tomat, rødløk, basilikum (spar litt til pynt), olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], balsamico, salt* og pepper* i en skål.

 

Stek hakkebiff
4

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], melk* [1 ss | 2 ss], panko [1/2 pakke, 2P], salt* [1/2 ts | 1 ts], Jorda Rundt, resterende oregano og halvparten av hvitløken i en stor skål. Form hakkebiffer av blandingen (1 per pers.).

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

 

Lag tzatziki
5

Press væske ut av agurk igjen.

Bland agurk, yoghurt, en klype pepper* og resterende hvitløk i en liten skål.

 

Server
6

Anrett hakkebiff, ovnsbakte poteter, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.

Pynt med basilikum.