
Gresk hakkebiff
med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tzatziki
I dag tar vi med oss noen av de greske smakene hjem til Norge. Herlige hakkebiffer får en perfekt smak krydder som oregano og vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer hakkebiff med ovnsbakte poteter og en fargerik tomatsalat med rødløk og basilikum. Og vi lager selvfølgelig en hjemmelaget tzatziki.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
500 g
Poteter
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
½ g
Oregano, tørket
½ stk
Hvitløk
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Del poteter (uskrellet) i to.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og halvparten av oreganoen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Riv agurk fint. Press ut så mye væske som mulig ved hjelp av et dørslag. Krydre med en klype salt* og sett til side i en skål.

Press eller finhakk hvitløk. Finhakk rødløk.
Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk basilikum.
Bland tomat, rødløk, basilikum (spar litt til pynt), olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], balsamico, salt* og pepper* i en skål.

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], melk* [1 ss | 2 ss], panko [1/2 pakke, 2P], salt* [1/2 ts | 1 ts], Jorda Rundt, resterende oregano og halvparten av hvitløken i en stor skål. Form hakkebiffer av blandingen (1 per pers.).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Press væske ut av agurk igjen.
Bland agurk, yoghurt, en klype pepper* og resterende hvitløk i en liten skål.

Anrett hakkebiff, ovnsbakte poteter, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.
Pynt med basilikum.