topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert orzosalat

Gresk-inspirert orzosalat

med halloumi og pestoyoghurt

Vi kombinerer orzo med herlig middelhavskrydder, basilikum, smør, gulrot og spinat. Vi pannesteker også fyldig halloumi slik at den får en sprø stekeskorpe. I tillegg lager vi en herlig gresk agurksalat og en kremet pestodressing.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

½ stk

Sitron

½ stk

Rødløk

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Kremet pestodressing

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Basilikum

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

2 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1131 kcal
Energi (kj)4734 kj
Fett69.1 g
Mettet fett33.1 g
Karbohydrater79.5 g
Sukker15.1 g
Protein43.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok orzo
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.


TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Grovhakk agurk og tomat i 1 cm biter.

Skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.

Skyll spinat.

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Finhakk basilikum. 

Bland sammen
3

Bland en skvett sitronsaft, rødløk, agurk, tomat, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland yoghurt, kremet pestodressing og en klype salt og pepper i en liten skål. 

Stek halloumi
4

Skjær halloumi i horisontale skiver (2 per person).

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gylne.

Bland sammen
5

Når vannet er helt av orzo, tilsett Middelhavsdrøm, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en stor klype pepper, basilikum og smør [2 ss | 4 ss]. Bland til smøret har smeltet.

La stå til avkjøling en liten stund, vend deretter inn gulrot og spinat. 

Server
6

Anrett orzo i skåler, legg på agurksalat og halloumi.

Server med kremet pestodressing.