
Stekte kjøttkaker
med kremet spisskål og kokte poteter
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
2 stk
Rødbete
500 g
Poteter
1 stk
Løk
250 g
Kjøttdeig
1 g
Tørket timian
150 g
Spisskål, skåret
1 pose
Kruspersille
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Melk (steg 3)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Hvetemel (steg 5)
1 ts
Salt (steg 5)
etter behov
Smør (steg 4)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødbete (uskrellet) i 2 cm båter og plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre.
Kok opp lettsaltet* vann* i en mellomstor kjele. Kok poteter i 10-12 min, eller inntil de lett kan skjæres over med en kniv. Spar på litt av vannet [1 dl | 2 dl] og hell resten fra. Smak til med en klype salt* og pepper*, og sett til side med lokk på.
Finhakk løk. Finhakk persille.
Bland kjøttdeig, løk, timian, egg* [1 stk | 2 stk], melk* [1 ss | 2 ss], hvetemel* [1 ss | 2 ss] og salt* [½ ts | 1 ts] i en stor bolle. Rull 1 ss av blandingen til en rund kjøttkake, plasser den på en tallerken og fortsett med resten - ca. 3 per pers. Varm opp en skvett olivenolje*, og eventuelt en klatt smør*, i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttkaker i 1012 min, eller inntil de er gylne og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. VIKTIG: Kjøttkakene er ferdige når det ikke er antydning av rødt.
Når kjøttkakene er ferdige, smelt smør* [1 ss | 2 ss] og hvetemel* [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne som ble brukt til kjøttkakene. Tilsett potetvannet, kyllingbuljong, matfløte og spisskål. La simre i 3-4 min under omrøring, inntil sausen har tyknet. Tilsett salt* [1 ts | 2 ts], en stor klype pepper* og halvparten av persille. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis sausen blir for tykk.
Anrett poteter, rødbete og kjøttkaker på tallerkener. Øs saus over poteter. Pynt rødbete med resterende persille.