HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekte Kjøttkaker
topBanner
Stekte kjøttkaker

Stekte kjøttkaker

med kremet spisskål og kokte poteter

Tags:Barnevennlig
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Rødbete

500 g

Poteter

1 stk

Løk

250 g

Kjøttdeig

1 g

Tørket timian

150 g

Spisskål, skåret

1 pose

Kruspersille

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 3)

1 ss

Melk* (steg 3)

1 ss

Hvetemel* (steg 3)

½ ts

Salt* (steg 3)

1 ss

Smør* (steg 5)

1 ss

Hvetemel* (steg 5)

1 ts

Salt* (steg 5)

etter behov

Smør* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier814.6301 kcal
Energi (kj)3408.4124 kj
Fett41.6587 g
Mettet fett20.9 g
Karbohydrater73.2385 g
Sukker30 g
Protein41.6325 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær rødbete (uskrellet) i 2 cm båter og plasser på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, eller inntil møre. 


2

Kok opp lettsaltet* vann* i en mellomstor kjele. Kok poteter i 10-12 min, eller inntil de lett kan skjæres over med en kniv. Spar på litt av vannet [1 dl | 2 dl] og hell resten fra. Smak til med en klype salt* og pepper*, og sett til side med lokk på. 


3

Finhakk løk. Finhakk persille. 


4

Bland kjøttdeig, løk, timian, egg* [1 stk | 2 stk], melk* [1 ss | 2 ss], hvetemel* [1 ss | 2 ss] og salt* [½ ts | 1 ts] i en stor bolle. Rull 1 ss av blandingen til en rund kjøttkake, plasser den på en tallerken og fortsett med resten - ca. 3 per pers. Varm opp en skvett olivenolje*, og eventuelt en klatt smør*, i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttkaker i 1012 min, eller inntil de er gylne og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. VIKTIG: Kjøttkakene er ferdige når det ikke er antydning av rødt. 


5

Når kjøttkakene er ferdige, smelt smør* [1 ss | 2 ss] og hvetemel* [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne som ble brukt til kjøttkakene. Tilsett potetvannet, kyllingbuljong, matfløte og spisskål. La simre i 3-4 min under omrøring, inntil sausen har tyknet. Tilsett salt* [1 ts | 2 ts], en stor klype pepper* og halvparten av persille. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis sausen blir for tykk. 


6

Anrett poteter, rødbete og kjøttkaker på tallerkener. Øs saus over poteter. Pynt rødbete med resterende persille.