topBanner
Bønnegryte

Bønnegryte

med kokosmelk & limeris

Bønnegryte med kokosmelk er en lekker rett som er enkel og rask å lage. Svarte bønner, hakkede tomater og kokosmelk får en ekstra smak av panamat og ingefær. Mens gryta småkoker, lager vi en frisk limeris som er både smakfull og fin å se på.

Tags:RaskVegetar
Allergener:Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pakke

Svarte bønner

200 ml

Kokosmelk

100 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 stk

Gulrot

4 g

Panamat

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Vårløk

1 stk

Rødløk

1 stk

Ingefær

30 g

Spinat

Ikke inkludert i matkassen din

ts

Salt* (steg 1)

1 ts

Sukker* (steg 4)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2526 kj
Kalorier604 kcal
Fett20 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater77 g
Sukker18 g
Protein18 g
Natrium4 mg
arrow down iconarrow down icon
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1⁄4 tsk | 1⁄2 tsk]. Rør godt og legg et lokk på kjelen. Senk til lav varme. Kok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

2

Hell vannet av svarte bønner. Finhakk gulrot (uskrellet) og rødløk. Riv ingefær. Skjær vårløk i tynne skiver. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Riv limeskall og skjær lime i båter.

VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på medium høy varme. Stek gulrot og rødløk i 5-6 min. Tilsett svarte bønner, ingefær, panamat, en klype salt og pepper*, og stek i 1 min.

4

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, kokosmelk og en klype sukker, og kok opp. Senk til middels varme og la småkoke i 3-4 min, eller til sausen har blitt tykkere. Smak til med en skvett limesaft.

5

Når gryten er ferdig, tilsett spinat og rør godt. Smak til med salt og pepper. Rør limeskall inn i risen med en gaffel.

6

Server ris, svarte bønner og kokosgryte i dype tallerkener. Drypp over saften fra en limebåt og topp med vårløk.