Za'atar-krydret aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-krydret aubergine

Za'atar-krydret aubergine

med tahinisaus og gresk ost

Dagens middag tar oss med til det deilige Middelhavet! Vi skal kose oss med ovnsbakt aubergine og tomat krydret med vår spennende krydderblanding Za'atar, som gir en autentisk sydlig smak. I tillegg er det bare å glede seg til den tradisjonsrike couscousen, som vi blander med løk og hvitløk. Retten toppes med gresk salatost, tahinisaus, mandler og persille.

Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Melk
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Aubergine

1 boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

4 g

Saha-Ras

8 g

Za'atar

(Inneholder Sesam)

25 g

Tahini

(Inneholder Sesam)

1 pose

Bladpersille

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

150 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier820 kcal
Energi (kj)3429 kj
Fett49 g
Mettet fett16.8 g
Karbohydrater61 g
Sukker17.4 g
Protein27.2 g
Natrium1 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bland balsamico, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og Za'atar i en stor skål.

Skjær aubergine i fire på langs. Vend inn i balsamicodressingen.

Overfør til et stekebrett med bakepapir.

Krydre med en stor klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Kok couscous
2

I mellomtiden, finhakk løk og hvitløk (eller press).

Varm olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.

Stek løk i 4-5 min.

Tilsett hvitløk, Saha-Ras, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og tomatpure. Stek i 30 sek.

Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl], couscous og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp.

Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel og la stå med lokk til servering.

Ovnsbak tomat
3

Grovhakk tomat.

Når aubergine har 15 min igjen, legg tomat på stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Sett inn i ovnen og bak videre i resterende 15 min.

Lag tahinisaus
4

Bland tahini, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Forbered råvarer
5

Grovhakk mandler og persille.

Server
6

Anrett couscous på tallerkener. Smuldre over gresk salatost. Topp med aubergine og tomat, litt tahinisaus og et dryss persille og mandler.