Våre matkasserHjelpGavekort
Yoghurtmarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Yoghurtmarinert kylling

Yoghurtmarinert kylling

med honningbakte grønnsaker og perlecouscous

Saftige kyllingstrimler marinert i sitron, hvitløk, Saha-ras og yoghurt, som blir stekt til perfeksjon. Mens kyllingen marineres lager du en fantastisk salat med perlecouscous og persille. Serveres med hvitløksyoghurt og persille.

Tags:
Rask
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

12.5 g

Honning

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

4 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 etter behov

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2902 kj
Fett14.4 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater82 g
Sukker22.7 g
Protein52.4 g
Natrium392.8 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm biter. Del cherrytomater i to. Skjær rødløk i 2 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over honning [1/2 pakke, 2P] og en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 20 min, eller til møre og lett karamelliserte.

Mariner kylling
2

Press eller finhakk hvitløk. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Bland kylling, Mamas Favoritt, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og yoghurt [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Bland til kyllingen er dekket av marinade. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Kok perlecouscous
3

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Tilsett perlecouscous og kyllingbuljong og senk til middels varme. La putre i 12-15 min, eller til myke, men med litt tyggemotstand. Hell av resterende vann hvis nødvendig.

Stek kylling
4

Når perlecouscous har 10 min igjen av koketiden, smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling med marinade i 4-5 min, vend underveis. Krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland couscous
5

Finhakk persille. Bland ferdig perlecouscous med resterende yoghurt, persille (spar litt til pynt) og sitronskall. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling på tallerkener. Pynt med resterende persille. Server sitronbåter ved siden av og press en skvett sitronsaft over.