Saftige kyllingstrimler marinert i sitron, hvitløk, Saha-ras og gresk yoghurt, som blir stekt til perfeksjon. Mens kyllingen marineres lager du en fantastisk salat med perlecouscous og persille. Serveres med hvitløksyoghurt og persille. La den kulinariske festen begynne!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Saha-Ras
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Gulrot
4 g
Kyllingbuljong
12.5 g
Honning
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt (steg 2)
4 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm biter. Del cherrytomater i to. Skjær rødløk i 2 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over honning [1/2 pakke, 2P] og en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 20 min, eller til møre og lett karamelliserte.
Press eller finhakk hvitløk. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Bland en skvett sitronsaft, salt* [1/2 ts | 1 ts], Saha-Ras, en klype pepper*, hvitløk og halvparten av yoghurten i en stor skål. Vend kylling i skålen så den er dekket av marinade og sett til side. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kyllingbuljong. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La putre i 12-15 min, eller til myke, men med litt tyggemotstand.
Når perlecouscous har 10 min igjen av koketiden, varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, vend underveis. TIPS: Senk varmen hvis kyllingen brunes for fort. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk persille. Bland ferdig perlecouscous med resterende yoghurt, persille (spar litt til pynt) og sitronskall. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling i dype tallerkener. Pynt med resterende persille. Server sitronbåter ved siden av.