Yoghurtmarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Yoghurtmarinert kylling

Yoghurtmarinert kylling

med honningbakte grønnsaker og perlecouscous

Saftige kyllingstrimler marinert i sitron, hvitløk, Saha-ras og gresk yoghurt, som blir stekt til perfeksjon. Mens kyllingen marineres lager du en fantastisk salat med perlecouscous og persille. Serveres med hvitløksyoghurt og persille. La den kulinariske festen begynne!

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Saha-Ras

150 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

12.5 g

Honning

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

4 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier731 kcal
Energi (kj)3060 kj
Fett18.78 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater81.92 g
Sukker22.6 g
Protein52.43 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm biter. Del cherrytomater i to. Skjær rødløk i 2 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over honning [1/2 pakke, 2P] og en skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 20 min, eller til møre og lett karamelliserte.

Mariner kylling
2

Press eller finhakk hvitløk. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Bland en skvett sitronsaft, salt* [1/2 ts | 1 ts], Saha-Ras, en klype pepper*, hvitløk og halvparten av yoghurten i en stor skål. Vend kylling i skålen så den er dekket av marinade og sett til side. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Kok perlecouscous
3

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kyllingbuljong. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La putre i 12-15 min, eller til myke, men med litt tyggemotstand. 

Stek kylling
4

Når perlecouscous har 10 min igjen av koketiden, varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, vend underveis. TIPS: Senk varmen hvis kyllingen brunes for fort. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland couscous
5

Finhakk persille. Bland ferdig perlecouscous med resterende yoghurt, persille (spar litt til pynt) og sitronskall. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling i dype tallerkener. Pynt med resterende persille. Server sitronbåter ved siden av.