1 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
1 pakke
Kidneybønner
4 g
Panamat
½ boks
Tomatpure
25 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)1 stk
Paideig
1 pakke
Gresskarkjerner
75 g
Yoghurt
(InneholderMelk)25 g
Hummus
(InneholderSesam)1 pose
Bladpersille
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær gulrot og pastinakk i 1 cm tykke skiver. Plasser på et stekebrett med bakepapir og drypp med en skvett olivenolje* og dryss med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash grovt. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil og grovhakk.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett kidneybønner, squash, tomatpuré [1/2 pakke, 2P], soyasaus, Ay-Cajun-Ba, salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper* og stek i 4-5 min.
Rull ut paideigen og del i fire. Legg bønnefyllet i midten av hver del og forsiktig brett paidegen sammen. Klyp endene sammen for å lukke piroggen. Forsiktig overfør til et stekebrett med bakepapir. Visp ett egg* som du pensler over piroggene. Bak i ovnen i 10 min. TIPS: Fyll én pirogg av gangen, fordi det varme fyllet vil smelte paideigen litt.
Varm opp en ren stekepanne på middels høy varme. Tilsett gresskarfrø og rist i 3-4 min, eller inntil gylne. Bland yoghurt, hummus [½ stk, 2P], en skvett vann* og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Plukk persilleblader. Dryss persille over stekebrettet med gulrot og pastinakk med en skvett olivenolje*.
Anrett pirogger og persillesalat toppet med ristede gresskarfrø på tallerkener. Drypp over med yoghurt-hummus på salaten og servér resten som dipp til piroggene.